Οικονομία

Δεν θα γίνει διαγραφή ανέργων από τον ΟΑΕΔ

Δεν θα γίνει διαγραφή ανέργων από τον ΟΑΕΔ Δεν θα γίνει διαγραφή ανέργων από τον ΟΑΕΔ
Δεν θα γίνει διαγραφή ανέργων από τον ΟΑΕΔ Δεν θα γίνει διαγραφή ανέργων από τον ΟΑΕΔ ,που συμμετέχουν στα προγράμματα εργασίας ,σύμφωνα με τον υπουργό Εργασίας και δηλώσεις του σε πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1.

Ο υπουργός Εργασίας σε δηλώσεις του σε πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 αναφέρθηκε στα νέα προγράμματα για ανέργους που θα υλοποιηθούν μέχρι το 2015 και έκανε γνωστό ότι δεν θα γίνει διαγραφή ανέργων από τα μητρώα του ΟΑΕΔ που θα επιλεχτούν στα προγράμματα.

Συγκεκριμένα , ο υπουργός Εργασίας ανέφερε ότι μετά το πέρας των προγραμμάτων, κανείς δεν διαγράφεται από τα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ με εξαίρεση αν ο άνεργος πιάσει επίσημα δουλειά στην επιχείρηση που θα επιλεχθεί να εργαστεί.

Ο υπουργός Εργασίας τόνισε επίσης ότι θα διατεθούν κονδύλια ύψους 1,5 δισ. ευρώ για τη διετία 2014-2015 και αυτά τα ποσά θα προωθηθούν στην αγορά εργασίας με μεγαλύτερο ποσοστό να διοχετευτεί στον ιδιωτικό τομέα.

Επίσης σχετικά με ερώτηση που δέχτηκε για την πιθανή ύπαρξη ανακύκλωσης των εργαζομένων με τα προγράμματα που θα υλοποιηθούν θα υπάρχει ειδική προϋπόθεση ώστε να μην υπάρξει το φαινόμενο αυτό .

Για την κοινωφελή εργασία είπε ότι μέχρι τα τέλη Μαρτίου θα έχουν γίνει 45.000 προσλήψεις στο δημόσιο ενώ το πρόγραμμα για το 2014 και το 2015 θα γίνουν 90.000 προσλήψεις κοινωφελούς εργασίας.