ΧΡΗΣΙΜΑ

Τι πρέπει να γνωρίζετε για το Ολυμπιακός - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Τι πρέπει να γνωρίζετε για το Ολυμπιακός - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
Τι πρέπει να γνωρίζετε για το Ολυμπιακός - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ Η συνύπαρξη του Ρομπέρτο με τον Ντε Χέα... το ρεκόρ του Μόγιες με ελληνικές ομάδες και άλλες ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες σχετικά με το Ολυμπιακός - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Τι κοινά στοιχεία έχουν ο Ολυμπιακός και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ; Ποιοι παίκτες των δύο ομάδων έχουν συνυπάρξει στο παρελθόν σε άλλους συλλόγους; Τι ρεκόρ έχουν ο Μίτσελ και ο Μόγιες κόντρα σε αγγλικές και ελληνικές ομάδες αντίστοιχα;


Τα παραπάνω ερωτήματα, καθώς και μερικά ακόμα απαντώνται στη συνέχεια. Διαβάστε κάποια πραγματικά ενδιαφέροντα στοιχεία που αφορούν στην αναμέτρηση των δύο ομάδων.


Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δεν έχει ηττηθεί ποτέ από ελληνική ομάδα, ενώ μετράειτέσσερις νίκες σε ισάριθμα ματς με τον Ολυμπιακό.


Ο Ρόι Κάρολ του Ολυμπιακού ήταν στον πάγκο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στα δύο ματς μεταξύ των δύο ομάδων τη σεζόν 2001-02.


Ο Ολυμπιακός δεν έχει προκριθεί καμία από τις πέντε φορές που έχει αντιμετωπίσει αγγλική ομάδα σε διπλούς αγώνες σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις.
Στα τρία τελευταία εντός έδρας παιχνίδια που έχει δώσει με αγγλικές ομάδες, ο Ολυμπιακός μετρά ισάριθμες νίκες, όλες με αντίπαλο την Άρσεναλ.
Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ επισκέφθηκε την Ελλάδα για πρώτη φορά τη σεζόν 1991-92, για να αντιμετωπίσει τον Αθηναϊκό για το Κύπελλο Κυπελλούχων, με το αποτέλεσμα να είναι ισόπαλο (0-0).


Η μόνη φορά που ο Μίτσελ έχει αντιμετωπίσει αγγλική ομάδα ήταν τη σεζόν 1984-85, ως ποδοσφαιριστής της Ρεάλ Μαδρίτης, όταν απέκλεισε την Τότεναμ στα προημιτελικά του Κυπέλλου UEFA.


Ο Ντέιβιντ Μόγιες έχει αντιμετωπίσει δύο ελληνικές ομάδες, την ΑΕΛ τη σεζόν 2007-08 για το Κύπελλο UEFA, όταν πήρε τη νίκη με 3-1, και την ΑΕΚ στους ομίλους του Europa League 2009-10, πετυχαίνοντας δύο νίκες (4-0 στο Λίβερπουλ, 1-0 στην Αθήνα).


Ο Ρομπέρτο και ο Ντε Χέα ήταν συμπαίκτες στην Ατλέτικο Μαδρίτης τη σεζόν 2009-10. Μάλιστα, ο Ντε Χέα έκανε το ντεμπούτο του σε ηλικία 18 ετών, όταν στην αναμέτρηση με την Πόρτο για το Champions League, ο Ρομπέρτο τραυματίστηκε στο 26ο λεπτό.


Συμπαίκτες στη Μονακό της σεζόν 2004-05 ήταν ο Χαβιέρ Σαβιόλα και ο Πατρίς Εβρά. Μάλιστα αγωνίστηκαν εναντίον του Ολυμπιακού, στη νίκη των Γάλλων με 2-1, με τον Αργεντίνο να πετυχαίνει το πρώτο γκολ.
Ο Ρόμπιν Φαν Πέρσι έχει σκοράρει στις δέκα τελευταίες σεζόν του Champions League, ενώ ο Γουέιν Ρούνι ήταν πρώτος σε ασίστ στη φάση των ομίλων, μοιράζοντας έξι γκολ στους συμπαίκτες του, δηλαδή 1 ανά αγώνα.

sport24.gr