ΧΡΗΣΙΜΑ

Νέα αποκάλυψη για τo τελευταίο λεπτό πριν χαθεί το αεροσκάφος της Malaysia

Νέα αποκάλυψη για τo τελευταίο λεπτό πριν χαθεί το αεροσκάφος της Malaysia
Νέα αποκάλυψη για τo τελευταίο λεπτό πριν χαθεί το αεροσκάφος της Malaysia Ένα αποκαλυπτικό ρεπορτάζ για τα τελευταία λεπτά στο χαμένο Boeing της Malaysia Airlines, φιλοξενεί η ιστοσελίδα της βρετανικής εφημερίδας Guardian.

Όπως μετέδωσε το protothema.gr, σύμφωνα με το δημοσίευμα,  το «καληνύχτα», δηλαδή η τελευταία  λέξη που ακούστηκε ποτέ από όποιον βρισκόταν στο πιλοτήριο του αεροσκάφους προτού  χαθεί το σήμα από τα ραντάρ, ειπώθηκε με κλειστό το σύστημα αναμετάδοσης του αεροσκάφους.

Την πληροφορία επιβεβαιώνουν οι αρχές της Μαλαισίας αναζωπυρώνοντας τα σενάρια περί αεροπειρατείας. «Το άτομο που είπε "Όλα καλά, καληνύχτα" γνώριζε ότι το σύστημα επικοινωνιών (Aircraft Communications Addressing and Reporting System) είχε κλείσει χειροκίνητα», όπως αναφέρει ο συντάκτης του δημοσιεύματος.

Ωστόσο,  ακόμα δεν έχει ξεκαθαρίσει ποιος βρισκόταν στο πιλοτήριο τα τελευταία λεπτά πριν χαθεί στο στίγμα.  Όπως αναφέρει  ο Guardian παραμένει ασαφές αν τα μηνύματα που στέλνουν οι πιλότοι καταγράφονται από τους ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας, ώστε να μπορεί να εξεταστεί από τους ερευνητές το δείγμα της φωνής.