ΟΑΕΔ

Κλειδάριθμος ΟΑΕΔ διαδικασία απόκτησης κλειδαρίθμου από τον ΟΑΕΔ

Κλειδάριθμος ΟΑΕΔ διαδικασία απόκτησης κλειδαρίθμου από τον ΟΑΕΔ
Κλειδάριθμος ΟΑΕΔ διαδικασία απόκτησης κλειδαρίθμου από τον ΟΑΕΔ Βοήθεια για Εγγραφή αναζητούντα εργασία Η εγγραφή χρήστη έχει ως στόχο την εγγραφή ενός φυσικού προσώπου στη Διαδικτυακή Πύλη του ΟΑΕΔ. Ο χρήστης συμπληρώνει την φόρμα εγγραφής προκειμένου να επιτευχθεί η εγγραφή του.

Προηγουμένως θα πρέπει να επισκευτεί την υπηρεσία του ΟΑΕΔ(ΚΠΑ2) της περιοχής του, προκειμένου να προμηθευτεί τους κωδικούς πρόσβασης (Ονομασία Χρήστη, Συνθηματικό Χρήστη) και τον κλειδάριθμο που θα τους χρησιμοποιήσει κατα την εγγραφή του.

Τα πεδία με αστερίσκο (*) αποτελούν τα υποχρεωτικά πεδία της εγγραφής.
◦Τα στοιχεία πρόσβασης αναφέρονται στα στοιχεία με τα οποία (αφού γίνει η εγγραφή) ο χρήστης θα εισέρχεται στη Διαδικτυακή Πύλη του ΟΑΕΔ. Τα στοιχεία πρόσβασης είναι: ◦Ονομασία Χρήστη
◦Συνθηματικό Χρήστη

◦Ο Κλειδάριθμος.
◦Διεύθυνση Ηλεκτρονικού Ταχυδρομείου, η οποία πρέπει να είναι της μορφής Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
◦Τα προσωπικά στοιχεία (Όνομα, Επίθετο, ΑΦΜ, Αριθμός Μητρώου ΟΑΕΔ, Όνομα πατρός, Όνομα μητρός, Ημερομηνία Γέννησης, Εθνικότητα, Αριθμός Κινητού, Αριθμός Fax, Επίπεδο εκπαίδευσης, Φύλο) αναφέρονται στα στοιχεία του χρήστη.
◦Τα στοιχεία διεύθυνσης (Περιφέρεια, Νομός, Δήμος, Οδός, Αριθμός, Ταχυδρομικός Κωδικός) αναφέρονται στη διεύθυνση του χρήστη / πολίτη.

Τέλος ο χρήστης για να ολοκληρώσει τη διαδικασία εγγραφής πρέπει να επιλέξει το κουμπί "Εγγραφή"

Διαδικτυακή Πύλη

Καλώς ήρθατε στην Διαδικτυακή Πύλη (Portal) του ΟΑΕΔ.

Η Διαδικτυακή Πύλη (Portal) του ΟΑΕΔ, παρέχει τα εργαλεία για ηλεκτρονικές υπηρεσίες προς αναζητούντες εργασία και προς εργοδότες-επιχειρήσεις. Επίσης παρέχει πληροφόρηση για τις προσφερόμενες υπηρεσίες σε ανέργους, σε επιδοτούμενους, σε αναζητούντες εργασία, σε καταρτιζόμενους, σε εκπαιδευόμενους στις σχολές του ΟΑΕΔ, σε εκπαιδευτικούς των σχολών του Οργανισμού και σε εργοδότες – επιχειρήσεις, επιλέγοντας τους αντίστοιχους συνδέσμους στα κουμπιά επιλογής και στους καταλόγους επιλογής της (menu).

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις παρεχόμενες ηλεκτρονικές υπηρεσίες της Διαδικτυακής Πύλης (Portal) του ΟΑΕΔ , επιλέξτε τον σύνδεσμο που ακολουθεί:

Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες προς Αναζητούντες Εργασία.

Η Διαδικτυακή Πύλη (Portal) του ΟΑΕΔ, παρέχει τα κατάλληλα εργαλεία στους αναζητούντες εργασία για την εύρεση κατάλληλων θέσεων εργασίας που παρέχονται από εργοδότες.
Προκειμένου ο ενδιαφερόμενος να αναζητήσει θέσεις εργασίας, μπορεί να χρησιμοποιήσει την μηχανή αναζήτησης που εμφανίζεται στην αρχική σελίδα εισάγοντας την περιγραφή ή μέρος αυτής, της ειδικότητας για την οποία ενδιαφέρεται να εργαστεί και στη συνέχεια να επιλέξει “Enter” από το πληκτρολόγιο.

Ο χρήστης της Διαδικτυακής Πύλης (Portal) του ΟΑΕΔ, θα μπορεί να έχει πρόσβαση σε αναβαθμισμένες και εξατομικευμένες ηλεκτρονικές υπηρεσίες, όπως να υποβάλλει σύντομο βιογραφικό σημείωμα, ηλεκτρονικά αίτηση για συμμετοχή σε προγράμματα απασχόλησης, να υποβάλλει ηλεκτρονικά αίτηση για λήψη μέσω της Διαδικτυακής Πύλης Βεβαίωσης Ανεργίας, Βεβαίωσης Επιδότησης κλπ.

Για να αποκτήσει πρόσβαση στις υπηρεσίες αυτές, θα πρέπει να εγγραφεί ως χρήστης της Διαδικτυακής Πύλης (Portal) του ΟΑΕΔ. Για το σκοπό αυτό θα πρέπει προηγουμένως να προμηθευτεί 'Ονομασία Χρήστη', 'Συνθηματικό Χρήστη' και ΄Κλειδάριθμο' από την υπηρεσία του ΟΑΕΔ (ΚΠΑ2) της περιοχής του, και στη συνέχεια να συμπληρώσει τους κωδικούς αυτούς προκειμένου να εγγραφεί στη Διαδικτυακή Πύλη(Portal) στον παρακάτω σύνδεσμο: Εγγραφή Χρήστη

Για να ενημερωθείτε για την διαδικασία εγγραφής χρήστη, επιλέξτε τον σύνδεσμο : Εγχειρίδιο χρήσης για αναζητούντες εργασία

Στη συνέχεια μπορείτε να υποβάλλετε / δημοσιεύσετε σύντομο βιογραφικό σημείωμα, το οποίο θα αναγράφει την ειδικότητα στην οποία επιθυμείτε ή μπορείτε να εργαστείτε. Ακόμη μπορείτε να υποβάλλετε / δημοσιεύσετε περισσότερα βιογραφικά σημειώματα για την περίπτωση που επιθυμείτε να εργαστείτε και σε άλλη/ες ειδικότητα/ες.
Το/α Βιογραφικό/ά που θα υποβάλλετε / δημοσιεύσετε θα είναι ορατό/ά από τους εργοδότες, οι οποίοι θα μπορούν να αναζητούν και να επιλέγουν κατάλληλο προσωπικό για τις επιχειρήσεις τους.

Για το σκοπό αυτό θα πρέπει να ενημερωθείτε για τους Όρους χρήσης

Εάν επιθυμείτε κάποια από τα προσωπικά σας στοιχεία να μην είναι ορατά στους εργοδότες, μπορείτε να επιλέξετε το πεδίο “Απόκρυψη” που βρίσκεται αριστερά από το αντίστοιχο στοιχείο.

Στον διατιθέμενο χώρο κάθε χρήστη (Profile), θα μπορείτε να ενημερώνεστε για την ύπαρξη ενδιαφέροντος από την πλευρά των εργοδοτών ή ακόμη και για την ύπαρξη κατάλληλων θέσεων εργασίας για την ειδικότητα που ενδιαφέρεστε, από τον αυτόματο μηχανισμό σύζευξης / αντιστοίχισης αγγελιών θέσεων εργασίας με βιογραφικά. Επίσκεψη στον προσωπικό χώρο του χρήστη (Profile), μπορείτε να πραγματοποιήσετε επιλέγοντας το όνομα του χρήστη που εμφανίζεται μετά την διαδικασία σύνδεσής σας. Εάν μεταβληθούν τα στοιχεία επικοινωνίας, υποχρεούστε να ενημερώσετε το προφίλ σας.
Επισημαίνεται ότι ο χρήστης είναι υπεύθυνος για τη δημοσίευση και επικαιροποίηση του βιογραφικού του, προκειμένου η Διαδικτυακή Πύλη (Portal) του ΟΑΕΔ να διαθέτει ενημερωμένα και ακριβή στοιχεία. Σε κάθε περίπτωση όμως το βιογραφικό των χρηστών θα απενεργοποιείται αυτόματα μετά την πάροδο εξαμήνου από την υποβολή / δημοσίευσή του και εφόσον ο χρήστης επιθυμεί να παρατείνει την ισχύ του θα πρέπει να επιλέξει εκ νέου το πεδίο “Δημοσίευση” στην οθόνη “Υποβολή / Ενημέρωση Βιογραφικού”. Λίγες ημέρες πριν την απενεργοποίηση του βιογραφικού, ο χρήστης θα ενημερώνεται με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για την επικείμενη απενεργοποίησή του.


Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες για Εργοδότες-Επιχειρήσεις.

Προκειμένου οι ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις να αποκτήσουν πρόσβαση στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες που παρέχει η Διαδικτυακή Πύλη (Portal) του ΟΑΕΔ, θα πρέπει να εγγραφούν σ' αυτή αφού προηγουμένως επισκεφτούν την υπηρεσία του ΟΑΕΔ (ΚΠΑ2) της περιοχής τους :

Για τις ατομικές επιχειρήσεις, ο ιδιοκτήτης ή ο νόμιμα πληρεξούσιος του, προσκομίζοντας την Βεβαίωση έναρξης επιτηδεύματος της επιχείρησης , αντίγραφο της αστυνομικής του ταυτότητας ή και το πληρεξούσιο εφοσον απαιτείται.
Για τις υπόλοιπες επιχειρήσεις ο νόμιμα ορισμένος για τον σκοπό αυτό, με απόσπασμα πρακτικού από το ΔΣ της Εταιρείας, εκπρόσωπός τους, προσκομίζοντας το ανωτέρω απόσπασμα πρακτικού, την Βεβαίωση έναρξης επιτηδεύματος της επιχείρησης και αντίγραφο της αστυνομικής του ταυτότητας.
Για να ενημερωθείτε για την διαδικασία εγγραφής εργοδότη, επιλέξτε τον σύνδεσμο:Εγχειρίδιο χρήσης για εργοδότες-επιχειρήσεις.

Η εγγεγραμμένη εταιρεία στην Διαδικτυακή Πύλη (Portal) του ΟΑΕΔ, θα μπορεί να υποβάλλει κενή/ές θέση/εις εργασίας, να αναζητήσει βιογραφικά αναζητούντων εργασία, να ζητήσει περισσότερα στοιχεία ή να εκδηλώσει ενδιαφέρον για κάποιον αναζητούντα εργασία και να υποβάλλει ηλεκτρονικά αίτηση συμμετοχής σε προγράμματα απασχόλησης και κατάρτισης, επιλέγοντας τους αντίστοιχους συνδέσμους.
Για το σκοπό αυτό θα πρέπει να ενημερωθείτε για τους Όρους χρήσης της Διαδικτυακής Πύλης (Portal) του ΟΑΕΔ και να τους αποδεχτείτε κατά την εγγραφή σας σ’ αυτή.

Στον διατιθέμενο χώρο κάθε χρήστη (Profile), θα μπορείτε να ενημερώνεστε για την ύπαρξη ανταπόκρισης από την πλευρά των αναζητούντων εργασία σε αίτημά σας κατά την διαδικασία αναζήτησης βιογραφικών ή ακόμη και για την ύπαρξη κατάλληλων αναζητούντων εργασία για την θέση εργασίας που έχετε αναρτήσει, από τον αυτόματο μηχανισμό σύζευξης / αντιστοίχισης αγγελιών θέσεων εργασίας με βιογραφικά. Επίσκεψη στον προσωπικό χώρο του χρήστη (Profile), μπορείτε να πραγματοποιήσετε επιλέγοντας το όνομα του χρήστη που εμφανίζεται μετά την διαδικασία σύνδεσής σας.Εάν μεταβληθούν τα στοιχεία επικοινωνίας, υποχρεούστε να ενημερώσετε το προφίλ σας.

Επισημαίνεται ότι ο χρήστης είναι υπεύθυνος για τη δημοσίευση και επικαιροποίηση των κενών θέσεων εργασίας που αναρτά, προκειμένου η Διαδικτυακή Πύλη (Portal) του ΟΑΕΔ να διαθέτει ενημερωμένα και ακριβή στοιχεία. Σε κάθε περίπτωση όμως οι κενές θέσεις εργασίας θα απενεργοποιούνται αυτόματα μετά την πάροδο ενός μήνα από την ανάρτησή τους και εφόσον ο χρήστης επιθυμεί να παρατείνει την ισχύ τους θα πρέπει να επιλέξει εκ νέου το πεδίο “Δημοσίευση” στην οθόνη “Διαχείριση Αγγελιών”. Λίγες ημέρες πριν την απενεργοποίηση των κενών θέσεων εργασίας, ο χρήστης θα ενημερώνεται με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για την επικείμενη απενεργοποίησή τους.

Εγγραφή Αναζητητή Εργασίας ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ 

Για οποιαδήποτε απορία σχετικά με διαδικαστικά θέματα, εγγραφή και θέματα περιεχομένου καλέστε στο 2109989000.

Για αναφορά σφαλμάτων (καθαρά τεχνικά προβλήματα του ιστοτόπου) καλέστε στο τηλ. 2108029409, fax. 210-8029819.