Δημόσιο

ΤΕΒΑ: Μουχλιασμένα πορτοκάλια και μήλα σε άπορους

ΤΕΒΑ: Μουχλιασμένα πορτοκάλια και μήλα σε άπορους
Πρόβλημα με τη διανομή οπωροκηπευτικών μέσω του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας για Άπορους, προέκυψε την περασμένη εβδομάδα σε μια σειρά από δήμους τόσο της δυτικής, όσο και της κεντρικής Μακεδονίας.

Τα προβλήματα εντοπίστηκαν στην παρτίδα από πορτοκάλια, μήλα και λάχανα που παραδόθηκε σε συγκεκριμένους δήμους στις 24 Μαρτίου, με το πρόβλημα όμως σε ορισμένους από αυτούς να εντοπίζεται στις 30 του ίδιου μήνα. Για το ζήτημα παρενέβη το υπουργείο Εργασίας και σε συνεργασία με τις τοπικές συμπράξεις και μετά από διεξοδικούς ελέγχους, εντοπίστηκε ο ενδιάμεσος προμηθευτής που είχε αποστείλει τις χαλασμένες ποσότητες τροφίμων και τέθηκε εκτός διαδικασίας.

Ειδικότερα στο δήμο Συκεών – Νεαπόλεως καταγράφηκαν σάπια προϊόντα σε 14,6 τόνους πορτοκάλια, 4 τόνους μήλα και 800 τεμάχια λάχανα, που επρόκειτο να διανεμηθούν σε 4.226 δικαιούχους που αντιστοιχούν σε 2.200 οικογένειες. Στο δήμο Κορδελιού εντοπίστηκαν αντίστοιχα μουχλιασμένα προϊόντα και σε κατάσταση αποσύνθεσης, που προορίζοντανγια 5.000 ωφελούμενους του προγράμματος, άπορους πολίτες, ενώ ανάλογο πρόβλημα υπήρξε και με το δήμο Ωραιοκάστρου. Στη δυτική Μακεδονία, ανάλογες περιπτώσεις καταγράφηκαν σε Καστοριά, Φλώρινα και Κοζάνη.

Το υπουργείο Εργασίας, όλη την περασμένη εβδομάδα πραγματοποίησε αιφνιδιαστικούς ελέγχους σε διάφορα σημεία μεταφοράς προϊόντων για τη λειτουργία του ΤΕΒΑ, σε μια προσπάθεια να περιορίσει την επανάληψη τέτοιων φαινομένων. Σε κάθε περίπτωση, για τους δήμους που εντοπίστηκαν μουχλιασμένα προϊόντα, αποφασίστηκε να υπάρξει μεταφορά και αντικατάσταση των εμπορευμάτων με ευθύνη του προμηθευτή.