Δημόσιο

Συνάντηση εργασίας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου για την τουριστική ανάπτυξη

Συνάντηση εργασίας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου για την τουριστική ανάπτυξη Συνάντηση εργασίας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου για την τουριστική ανάπτυξη
Συνάντηση εργασίας με στόχο την ανάπτυξη συνεργειών για την ανάδειξη του τουριστικού προορισμού της Πελοποννήσου, πραγματοποιήθηκε στην έδρα της Περιφέρεια, μεταξύ του περιφερειάρχη Πέτρου Τατούλη και αντιπροσωπείας του Τουριστικού Οργανισμού Πελοποννήσου, με επικεφαλής τον πρόεδρο αυτού Κωνσταντίνο Μαρινάκο, τον πρόεδρο της Πανελλήνιας 'Ένωσης Ιδιοκτητών Κάμπινγκ Κώστα Παπαδόπουλο και τον πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Δήμου Πύργου, Γεράσιμο Ζαχαρόπουλο.

Κατά την συνάντηση, ο Πέτρος Τατούλης, αναφέρθηκε στο στρατηγικό σχεδιασμό της Περιφέρειας Πελοποννήσου και στις προγραμματισμένες δράσεις της, με στόχο μια σύγχρονη θεματική και εμπειρική προσέγγιση του τουριστικού προϊόντος της Πελοποννήσου.

«Είναι απολύτως απαραίτητο - τόνισε ο κ. Τατούλης - να υπάρξει ένα σύγχρονο μοντέλο συντονισμένης διαχείρισης με εξειδίκευση, καινοτόμες και έξυπνες δράσεις ενισχύοντας με αυτό το τρόπο την δυναμική που ήδη παρουσιάζει η Πελοπόννησος ως τουριστικό προϊόν».

Ο πρόεδρος και τα μέλη του Τουριστικού Οργανισμού εξέφρασαν την ικανοποίηση τους για τη συνάντηση θέτοντας παράλληλα σημαντικά ζητήματα του κλάδου τους, εστιάζοντας στη συνεργασία και τις συνέργειες ενόψει της έναρξης της νέας τουριστικής περιόδου.

Η περιφερειακή αρχή συνεχάρη τον Τουριστικό Οργανισμό Πελοποννήσου για τη διεύρυνση που συνεχίζει να κάνει στις περιοχές Ηλείας και Αχαΐας, κάτι στο οποίο όλοι συμφώνησαν πως αποτελεί στρατηγικό στόχο τον οποίο θα επιδιώξουν να επιτύχουν και σε θεσμικό επίπεδο με δράσεις διαπεριφερειακής συνεργασίας.

Επίσης συζήτησαν και άλλα ζητήματα, όπως το προσφυγικό και η διαχείριση των απορριμμάτων στην Πελοπόννησο, όπου κοινός τόπος αναδείχτηκε η αξιοποίηση των χρηματοδοτικών εργαλείων μέσω καινοτόμων προτάσεων που θα αφορούν πολυτομεακές και πολυθεματικές παρεμβάσεις στον τουριστικό τομέα ενόψει της Νέας Προγραμματικής Περιόδου 2014 - 2020 με τη συμμετοχή ιδιωτικών πρωτοβουλιών.