Δημόσιο

Παράταση στις συμβάσεις και για τα δίμηνα προσωπικού καθαριότητας όλου του δημοσίου

Παράταση στις συμβάσεις και για τα δίμηνα προσωπικού καθαριότητας όλου του δημοσίου Παράταση στις συμβάσεις και για τα δίμηνα προσωπικού καθαριότητας όλου του δημοσίου
Με εγκύκλιο του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών κ. Βερναρδάκη δίνονται διευκρινίσεις σχετικά με τις διατάξεις νόμου όπου προβλέπεται η αυτοδίκαιη παράταση συμβάσεων εργαζομένων στους ΟΤΑ και ειδικότερα σε υπηρεσίες καθαριότητας που είχε προσληφθεί με δίμηνες συμβάσεις αλλά η εργασία τους έχει παραταθεί έως το τέλος του 2016. Με την εγκύκλιο γίνεται γνωστό ότι επεκτείνεται η παράταση για όλους τους συμβασιούχους καθαριότητας του δημοσίου.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο που εξέδωσε ο αναπληρωτής υπουργός σχετικά με την εξυπηρέτηση αναγκών τομέα καθαριότητας προσωπικού που απασχολείται με δίμηνες συμβάσεις, γίνεται γνωστό ότι η αυτοδίκαιη παράταση των ατομικών συμβάσεων εφαρμόζεται και για το προσωπικό που προσλήφθηκε για την αντιμετώπιση κατεπειγουσών, εποχικών ή πρόσκαιρων αναγκών στον τομέα της καθαριότητας με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, η διάρκεια της οποίας δεν υπερβαίνει τους δύο (2) μήνες εντός του συνολικού διαστήματος δώδεκα (12) μηνών.

Από τα ανωτέρω καθίσταται σαφές ότι, στο πεδίο εφαρμογής της διάταξης που προβλέπει την παράταση των συμβάσεων, περιλαμβάνεται και το προσωπικό που απασχολείται με δίμηνες συμβάσεις,
εφόσον πληρούνται οι προβλεπόμενες προϋποθέσεις.

Mε τη θέσπιση των εν λόγω διατάξεων αίρεται το αδιέξοδο που έχει δημιουργηθεί στην καταβολή των δεδουλευμένων του προσωπικού που απασχολείται κατά κύριο λόγο στους Ο.Τ.Α. Α΄ βαθμού και θα αντιμετωπιστούν ομοιόμορφα όλες οι περιπτώσεις συμβασιούχων που απασχολούνται στον τομέα της καθαριότητας του δημοσίου τομέα.