Δημόσιο

Σύγκρουση με το καλημέρα για το νομοσχέδιο περι κινητικότητας

Σύγκρουση με το καλημέρα για το νομοσχέδιο περι κινητικότητας
Σύγκρουση κυβέρνησης-αντιπολίτευσης με το που ξεκίνησε στην Βουλή η συζήτηση για το νομοσχέδιο κινητικότητας των δημοσίων υπαλλήλων

Η αντιπολίτευση επιτέθηκε στην κυβέρνηση γιατί επιλέγει να φέρει με τη νομοθεσία του επείγοντος το σχετικό νομοσχέδιο, ενώ από την πλευρά της η κυβέρνηση επικαλέστηκε ως αιτιολογία το ότι οι σχετικές διατάξεις αποτελούν προαπαιτούμενο για να κλείσει η β’ αξιολόγηση.

Το νομοσχέδιο για την κινητικότητα των δημοσίων υπαλλήλων το οποίο επιχειρεί να κλείσει άρον άρον η κυβέρνηση είναι ένα από τα δώδεκα με τα οποία θα προσπαθήσει να κλείσει την αξιολόγηση. Τα δώδεκα νομοσχέδια θα συμπτυχθούν σε δύο πολυνομοσχέδια και τέσσερις νόμους. Κι ενώ οι εξελίξεις στην διαπραγμάτευση δεν είναι οι επιθυμητές, κοινοβουλευτικές πηγές επέμεναν χθες ότι όχι μόνο θα κλείσει η διαπραγμάτευση, αλλά θα περάσει και το μεσοπρόθεσμο πριν το τέλος του χρόνου.

Τόσο οι εισηγητές της ΝΔ, αλλά και της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, όσο και του ΚΚΕ, του Ποταμιού και της Ένωσης Κεντρώων κατηγόρησαν την κυβέρνηση ότι ενώ έδωσε πέντε μήνες για να γίνει διαβούλευση επί του νομοσχεδίου της κινητικότητας των δημοσίων υπαλλήλων,  τώρα ζητά να συζητηθεί και να ψηφιστεί σε δύο μέρες με την διαδικασία του επείγοντος.

Όπως είπαν όλοι οι εισηγητές της αντιπολίτευσης, ενώ πέρασαν τρεις βδομάδες χωρίς η Βουλή να έχει κανένα νομοσχέδιο στην Ολομέλεια, τώρα το φέρνει ως επείγον "για να το πνίξει επικοινωνιακά μέσα στον αχό του προϋπολογισμού" όπως είπε χαρακτηριστικά ο εισηγητής του Ποταμιού.

Νωρίτερα η υπουργός Εσωτερικών Όλγα Γεροβασίλη έκανε λόγο για "ασφυκτικά χρονοδιαγράμματα" και "ειδικές συνθήκες που υπαγορεύουν" την ψήφιση του νομοσχεδίου για την κινητικότητα των Δημοσίων Υπαλλήλων ως επείγον. Τελικά η συζήτηση του νομοσχεδίου ξεκίνησε στην Επιτροπή κατά πλειοψηφία.