Δημόσιο

Παράταση μέχρι 31 Μαρτίου για τα τέλη κοινόχρηστων χώρων στον Βόλο

Παράταση μέχρι 31 Μαρτίου για τα τέλη κοινόχρηστων χώρων στον Βόλο
Παράταση μέχρι τις 31 Μαρτίου δόθηκε για την καταβολή των τελών κοινόχρηστων χώρων στον Δήμο, καθώς μέχρι τις 31 Ιανουαρίου, που ήταν η αρχική προθεσμία, μόλις 49 καταστηματάρχες, σε σύνολο 300 περίπου, είχαν διευθετήσει τις εκκρεμότητές τους. Παράλληλα, αποφασίστηκε όπως η εξόφληση του ποσού γίνει σε πέντε δόσεις, αντί επτά, που είχε αρχικά αποφασιστεί.

Το θέμα της τροποποίησης της απόφασης, θα έρθει προς συζήτηση στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου το απόγευμα της Δευτέρας.

Η τροποποίηση που θα γίνει αναφέρει:
Α) Άδειες έως 150 € να εξοφλούνται εφάπαξ
Β) Στην περίπτωση κατάθεσης εγγυητικής επιστολής ο οφειλέτης θα πρέπει να καταθέσει στον Δήμο Βόλου έως τις 31 Μαρτίου εκάστου έτους εγγυητική επιστολή καλής πληρωμής η οποία θα είναι ισόποση του τέλους κοινοχρήστων χώρων. Το αναλογούν τέλος στην περίπτωση αυτή καταβάλλεται σε 5 μηνιαίες δόσεις (Απρίλιο έως Αύγουστο).

Γ) στην περίπτωση τμηματικής καταβολής:

· Προκαταβολή 30% του τέλους κοινοχρήστου χώρου για όσους προσέλθουν έως 31 Μαρτίου εκάστου έτους και το υπόλοιπο ποσό σε 5 μηνιαίες δόσεις (Απρίλιος-Αύγουστος).
· Στην περίπτωση έκδοσης νέας άδειας λειτουργίας καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος (δηλαδή άδεια λειτουργίας που θα εκδοθεί από Απρίλιο έως και Ιούνιο) προκαταβολή 30% του τέλους κοινοχρήστου χώρου έως 30 Ιουνίου εκάστου έτους και το υπόλοιπο σε τόσες μηνιαίες δόσεις ώστε η τελευταία δόση να έχει καταληκτική ημερομηνία την 31η Αυγούστου εκάστου έτους.

Δ) Εφάπαξ καταβολή του τέλους κοινοχρήστου χώρου για κάθε άδεια που θα εκδοθεί μετά την 1η Απριλίου εκάστου έτους και για τα καταστήματα με νέες άδειες λειτουργίας μετά την 1η Ιουλίου εκάστου έτους.