Δημόσιο

Έκτακτη χρηματοδότηση για θέρμανση και συντήρηση σχολείων ζητά η ΠΕΔ–ΚΜ

Έκτακτη χρηματοδότηση για θέρμανση και συντήρηση σχολείων ζητά η ΠΕΔ–ΚΜ
Να εξετάσει τη δυνατότητα παροχής έκτακτης χρηματοδότησης στους δήμους, προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες θέρμανσης και συντηρήσεων των σχολικών μονάδων τους μετά από τη σφοδρή κακοκαιρία του χειμώνα, ζητά από τον υπουργό Εσωτερικών, Παναγιώτη Σκουρλέτη, ο πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕΔ–ΚΜ), Λάζαρος Κυρίζογλου.

Σε σχετική επιστολή αναφέρει ότι "η σφοδρή κακοκαιρία του ακόμη διαρκούντος χειμώνα, η οποία άγγιξε πρωτοφανή ακραία όρια, προκάλεσε σημαντικές έκτακτες επιβαρύνσεις στις σχολικές μονάδες των δήμων της Κεντρικής Μακεδονίας, μιας περιοχής που επλήγη ιδιαίτερα από τις πολικές καιρικές συνθήκες του εφετινού χειμώνα".

Ειδικότερα εξηγεί ότι, λόγω της κακοκαιρίας, τα συστήματα θέρμανσης των σχολείων έπρεπε να λειτουργούν, ανεξαρτήτως της διεξαγωγής ή μη μαθημάτων, για να μην υποστούν ανεπανόρθωτες βλάβες. Παράλληλα, τα σχολικά κτήρια, οι αύλειοι χώροι και οι εγκαταστάσεις τους υπέστησαν ζημίες και φθορές, που κατά περίπτωση υπερβαίνουν το σύνηθες μέτρο και απαιτούν ανάλογες επισκευές και συντηρήσεις.

Ο πρόεδρος της ΠΕΔ–ΚΜ επισημαίνει ότι οι έκτακτες ανάγκες κατανάλωσης μεγαλύτερων ποσοτήτων καυσίμων και διενέργειας εκτεταμένων συντηρήσεων απαιτούν αντίστοιχες έκτακτες επιβαρύνσεις, τις οποίες δεν είναι εύκολο να επωμιστούν οι οικείοι Δήμοι και οι αρμόδιες Σχολικές Επιτροπές.