Δημόσιο

Αυτά είναι τα 13 μεγάλα έργα υποδομών του ΕΣΠΑ που ξεκινούν μέσα στο 2017

Αυτά είναι τα 13 μεγάλα έργα υποδομών του ΕΣΠΑ που ξεκινούν μέσα στο 2017
Τα μεγάλα έργα υποδομών που θα ξεκινήσουν να υλοποιούνται εντός του 2017 και θα χρηματοδοτηθούν απο το ΕΣΠΑ 2014-2020 γνωστοποιήσε με έγγραφο του στο ελληνικό κοινοβούλιο ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ Παναγιώτης Κορκολής.

Σύμφωνα με τον πίνακα, ο οποίος προκύπτει από τη Βάση Δεδομένων των Μεγάλων Έργων ΕΣΠΑ 2014-2020, προβλέπεται να αρχίσει η διαδικασία υλοποίησης 13 νέων μεγάλων έργων του ΕΣΠΑ 2014-2020. Επισημαίνεται ότι τα έργα αυτά έχουν εγκριθεί από τις πρόσφατες (Οκτωβρίου 2016) Επιτροπές Παρακολούθησης των αντίστοιχων Επιχειρησιακών Προγραμμάτων και έχουν επίσης ονομασθεί στους επίσημα υποβληθέντες στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή σχετικούς πίνακες. Αυτονόητα, ταυτόχρονα θα υλοποιούνται και πολλά έργα μικρότερου προϋπολογισμού.

Στο έγγραφο του κ. Κορκολή καταγράφεται και το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης των 13 μεγάλων έργων που θα ξεκινήσουν εντός του 2017 και μεταξύ αυτών ξεχωρίζουν η κατασκευή της νέας διπλής σιδηροδρομικής γραμμής Αθήνας - Πάτρας στο τμήμα Ροδοδάφνη -Ρίο, η Κατασκευή αυτοκινητοδρόμου Πάτρα - Πύργος η κατασκευή του Τμήματος Λαμία - Ξυνιάδα του αυτοκινητοδρόμου Κεντρικής Ελλάδας (Ε65), η ολοκληρωμένη διαχείριση απορριμμάτων Πελοποννήσου και η εξυπηρέτηση λιμένος Πειραιά για την εξυπηρέτηση της κρουαζιέρας καθώς και η ανάπτυξη και ο εκσυγχρονισμός του συστήματος μεταφοράς και διανομής ηλεκτρικής ενέργειας μέσω της διασύνδεσης της Κρήτης με το ηπειρωτικό Σύστημα.

Τα 13 μεγάλα έργα υποδομών

espa-erga.jpg