Δημόσιο

Με ηλεκτρονική κάρτα η προσέλευση και η αποχώρηση στο δημόσιο

Με ηλεκτρονική κάρτα η προσέλευση και η αποχώρηση στο δημόσιο
Με ηλεκτρονική κάρτα η προσέλευση και η αποχώρηση απο την εργασία στο δημόσιο Να αντιμετωπίσει τις απουσίες των δημοσίων υπαλλήλων θέλει ο υπουργός Εσωτερικών Γ. Μιχελάκης αφού εισηγήθηκε την αντικατάσταση του συστήματος ελέγχου της προσέλευσης και αποχώρησής τους με την κάρτα.

Συγκεκριμένα όπως είπε στο MEGA ο υπουργός Εσωτερικών ότι η ιστορία που πάνε και χτυπάνε οι υπάλληλοι την κάρτα είναι ένα ξεπερασμένο σύστημα και πρότεινε να θεσπιστεί ηλεκτρονική κάρτα υπαλλήλου που να καταγράφει τις ώρες που μπαίνει και βγαίνει κανείς από το υπουργείο, ακόμη και για μία δικαιολογημενη έξοδο, δηλαδή να πεταχτεί κάποιος υπάλληλος σε μία τράπεζα».

Με τον τρόπο αυτόν κάθε υπάλληλος θα έχει την προσωπική ηλεκτρονική κάρτα του, ενώ σημείωσε ότι θα μπορούν να καταγράφονται και οι άδειες μέσα στο σύστημα, ώστε να γνωρίζει η υπηρεσία ποιοι λείπουν δικαιολογημένα.

Σύμφωνα με ελέγχους που έχουν γίνει από τους Επιθεωρητές Ελεγκτές Δημόσιας Διοίκησης, με το σημερινό σύστημα ελέγχου της προσέλευσης και αποχώρησης είναι ιδιαίτερα συχνό το φαινόμενο κάποιος υπάλληλος να χτυπάει τις κάρτες και για άλλους, οι οποίοι απουσιάζουν αδικαιολόγητα.