Δημόσιο

Σε ισχύ το πλαφόν στα ΤΑΞΙ για περιηγήσεις επιβατών

Σε ισχύ το πλαφόν στα ΤΑΞΙ για περιηγήσεις επιβατών
Σε ισχύ το πλαφόν στα ΤΑΞΙ για περιηγήσεις επιβατών Σε ισχύ είναι από χθές το πλαφόν στην τιμή του κομίστρου των ΤΑΞΙ για τις περιηγήσεις επιβατών σε περιοχές ή σημεία τουριστικού, αρχαιολογικού ή πολιτιστικού ενδιαφέροντος αφού εκδόθηκε σε ΦΕΚ η σχετική διάταξη του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών .

Συγκεκριμένα η διάταξη προβλέπει ότι για τη διενέργεια περιηγήσεων επιβατών σε περιοχές ή σημεία τουριστικού, αρχαιολογικού ή πολιτιστικού ενδιαφέροντος με Ε.Δ.Χ. αυτοκίνητα- ΤΑΞΙ, καθορίζεται ανώτατο κόμιστρο (πλαφόν) 25 € ανά ώρα με συμφωνία ανάμεσα στον οδηγό και τους επιβάτες, συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α.
Κατά την παροχή των ανωτέρω υπηρεσιών η λειτουργία του ταξιμέτρου είναι υποχρεωτική ενώ η τιμολόγηση θα γίνεται με την έκδοση σχετικού τιμολογίου παροχής υπηρεσιών ανεξαρτήτως των αναγραφόμενων στο ταξίμετρο ενδείξεων.

Επίσης η απόφαση προσθέτει ότι σε κάθε περίπτωση, οι οδηγοί των Ε.Δ.Χ. αυτοκινήτων - ΤΑΞΙ πρέπει να είναι απαραίτητα εφοδιασμένοι με το σχετικό τιμολόγιο παροχής υπηρεσιών, το οποίο εκδίδεται με την επιβίβαση του πελάτη και στο οποίο αναγράφεται η συγκεκριμένη ημέρα και ώρα επιβίβασης (έναρξη της διαδρομής) καθώς και το ονοματεπώνυμο αυτού, ενώ το τελικό προς πληρωμή ποσό συμπληρώνεται με την ολοκλήρωση της παρεχόμενης υπηρεσίας και την αποβίβαση του επιβάτη».