Δημόσιο

Δωρεάν κάρτα μετακίνησης για ανέργους ζητά απο τον ΟΑΣΘ ο Δήμος Παύλου Μελά

Δωρεάν κάρτα μετακίνησης για ανέργους ζητά απο τον ΟΑΣΘ ο Δήμος Παύλου Μελά
Δωρεάν κάρτα μετακίνησης για ανέργους ζητά απο τον ΟΑΣΘ ο Δήμος Παύλου Μελά Τη χορήγηση δωρεάν κάρτα μετακίνησης απεριόριστων διαδρομών για ανέργους ζητά με επιστολή του προς τον ΟΑΣΘ ο δήμος Παύλου Μελά, με αφορμή τα μεγάλα ποσοστά ανεργίας και επισφάλειας εργαζομένων που παρουσιάζουν οι Δυτικές Συνοικίες.

Όπως σημειώνεται σχετικά, Δήμος Παύλου Μελά αποτελείται κυρίως από ανθρώπους μεσαίων και χαμηλών εισοδημάτων οι οποίοι έχουν χτυπηθεί καίρια από την οικονομική κρίση μπαίνοντας πρώτοι στη μέγγενη της ύφεσης. Ο εργαζόμενος, ο άνεργος, ο συνταξιούχος δεν μπορεί να πληρώσει το ακριβό εισιτήριο του ΟΑΣΘ, γεγονός που δημιουργεί σοβαρές δυσκολίες στη μετακίνησή τους.

Στο πλαίσιο αυτό ο δήμος Παύλου Μελά καλεί τον ΟΑΣΘ να επιδείξει υψηλό αίσθημα κοινωνικής ευθύνης και να προστατέψει τις ευπαθείς κοινωνικά ομάδες της περιοχής καθιερώνοντας:

-Δωρεάν μετακινήσεις για τους άνεργους πολίτες

-Φθηνότερο εισιτήριο για ευπαθείς κοινωνικές ομάδες

-Τιμολογιακή πολιτική προσαρμοσμένη στην σημερινή πραγματικότητα

Με αφορμή το επίσημο αίτημα προς τον ΟΑΣΘ ο δήμαρχος Παύλου Μελά Διαμαντής Παπαδόπουλος δήλωσε μεταξύ άλλων:

«Η αστική συγκοινωνία με λεωφορεία είναι δημόσιο αγαθό, είναι το μέσο που χρησιμοποιούν κατά κύριο λόγο οι άνθρωποι των Δυτικών Συνοικιών καθώς και βασικό εργαλείο ανάπτυξης των τοπικών κοινωνιών. Η κοινωνία δεν μπορεί να επωμιστεί επιπλέον έξοδα τη στιγμή που η οικονομική κρίση η οποία ταλανίζει τη χώρα συρρικνώνει ακόμα περισσότερο τα πενιχρά της εισοδήματα, οδηγώντας την στην φτωχοποίηση. Είμαι πεπεισμένος ότι ο ΟΑΣΘ θα σταθεί δίπλα στους επιβάτες υπηρετώντας τις πραγματικές ανάγκες της κοινωνίας».