Δημόσιο

Μητσοτάκης :Δεν υπάρχει στόχος για απολύσεις αλλά θα συνεχιστούν

Μητσοτάκης :Δεν υπάρχει στόχος για απολύσεις αλλά θα συνεχιστούν Μητσοτάκης :Δεν υπάρχει στόχος για απολύσεις αλλά θα συνεχιστούν
Μητσοτάκης :Δεν υπάρχει στόχος για απολύσεις αλλά θα συνεχιστούν Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στον realfm 97,8 και τον Νίκο Χατζηνικολάου αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στο θέμα των μνημονιακών υποχρεώσεων της χώρας για απολύσεις στο δημόσιο τομέα λέγοντας ότι οι ανειλημμένες υποχρεώσεις αφορούν στις συνολικές απολύσεις 15 χιλιάδων υπαλλήλων μέχρι το 2014.

Από κει και πέρα, σύμφωνα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, δεν υπάρχει μελλοντικός ποσοτικός στόχος για τις απολύσεις, ωστόσο όπως είπε χαρακτηριστικά: «Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα γίνουν απολύσεις από δω και στο εξής».

«Οι ανειλημμένες μνημονιακές υποχρεώσεις μας αφορούν στις συνολικές απολύσεις 15 χιλιάδων υπαλλήλων μέχρι το τέλος του 2014. Οφείλω να τονίσω ότι στη διαπραγμάτευση που κάναμε με την τρόικα αποφύγαμε να υπάρχει μελλοντικός ποσοτικός στόχος για τις απολύσεις και πετύχαμε επίσης από δω και στο εξής η διαδικασία της κινητικότητας να είναι πλήρως αποσυνδεδεμένη από ενδεχόμενες μελλοντικές απολύσεις», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης.

Και πρόσθεσε: «Το λέω αυτό διότι η κινητικότητα στο δημόσιο είναι ένα εξαιρετικά χρήσιμο εργαλείο προκειμένου το δημόσιο να μπορεί να κατανέμει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τους ανθρώπινους πόρους που διαθέτει, όταν όμως αυτή συνδέεται με τις απολύσεις είναι φυσικό να δημιουργεί μία σειρά από παρενέργειες. Άρα για να συνοψίσω, κλείνει ο κύκλος της κινητικότητας και των απολύσεων με την υλοποίηση των γνωστών μνημονιακών δεσμεύσεων και από δω και στο εξής δεν υπάρχουν άλλοι ποσοτικοί στόχοι για απολύσεις που να δεσμεύουν την ελληνική κυβέρνηση. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα γίνουν απολύσεις από δω και στο εξής, αλλά δεν υπάρχει συγκεκριμένος ποσοτικός στόχος απολύσεων για το 2015».