Δημόσιο

Επέκταση επωφελούμενων ομάδων για το Πρόγραμμα ασυνόδευτων ανηλίκων του ΔΟΜ

Επέκταση επωφελούμενων ομάδων για το Πρόγραμμα ασυνόδευτων ανηλίκων του ΔΟΜ
Επέκταση επωφελούμενων ομάδων για το Πρόγραμμα ασυνόδευτων ανηλίκων του ΔΟΜ Ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης (ΔΟΜ) έχει πλέον τη δυνατότητα να βοηθήσει και στην εθελούσια επιστροφή ανθρώπων από τις όμορες από βορρά χώρες (Αλβανία, ΠΓΔΜ, Τουρκία) και χώρες της Ευρώπης που δεν ανήκουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση, εφόσον είναι ασυνόδευτοι ανήλικοι, άτομα με προβλήματα υγείας, θύματα trafficking, μονογονείκές οικογένειες ή ηλικιωμένοι.

Οι άνθρωποι που εντάσσονται σε αυτό το πρόγραμμα έχουν και το όφελος των 200 ευρώ (σε μετρητά κατά την αναχώρησή τους) και τη βοήθεια στην επανένταξή τους στη χώρα τους (μέχρι το ποσό των 1000 ευρώ). Η βοήθεια της επανένταξης μπορεί να είναι εκπ/ση -μόρφωση - απόκτηση μικρής επιχείρησης - εξεύρεση εργασίας -ιατρική υποστήριξη και ψυχοκοινωνική βοήθεια κ.ά.

Σημειώνουμε ότι το βοήθημα των 1000 ευρώ είναι μία παροχή προσφερόμενη ως υπηρεσία και όχι σε μετρητά.

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι εκείνο για τα ασυνόδευτα ανήλικα (UAMs), αλλά τώρα επεκτάθηκε και σε άλλες ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.

+ Για περισσότερες πληροφορίες και διευκρινήσεις, μπορείτε να απευθυνθείτε στον κ. Ιωάννη Λημνιό-Σεκέρη, Υπεύθυνος Πληροφόρησης & Ενημέρωσης του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης (Δ.Ο.Μ.) - Περιφέρεια Κρήτης κινητό: +30 6985111205 και e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. .