Δημόσιο

ΠΕΔ Μακεδονίας: Να δοθεί η δυνατότητα μακροχρόνιας μίσθωσης των δημοτικών εκτάσεων

ΠΕΔ Μακεδονίας: Να δοθεί η δυνατότητα μακροχρόνιας μίσθωσης των δημοτικών εκτάσεων
ΠΕΔ Μακεδονίας: Να δοθεί η δυνατότητα μακροχρόνιας μίσθωσης των δημοτικών εκτάσεων Την άμεση προώθηση στη Βουλή τροπολογίας που δίνει τη δυνατότητα σε δήμους να μισθώνουν μακροχρόνια τις εκτάσεις που έχουν στην κατοχή τους θα ζητήσει από το υπουργείο Εσωτερικών, η Περιφερειακή Ένωση Δήμων (ΠΕΔ) Κεντρικής Μακεδονίας

Αυτό αποφασίστηκε κατά πλειοψηφία στην σημερινή έκτακτη κατεπείγουσα συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της ΠΕΔ, στην οποία έδωσε το “παρών” και ο α' αντιπρόεδρος της ΚΕΔΕ, δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης.

Το ζήτημα ανακινήθηκε με αφορμή τα σχέδια της ΠΑΕ ΠΑΟΚ για τη δημιουργία αθλητικών εγκαταστάσεων στη Θέρμη, για τα οποία εξέδωσαν απορριπτικές αποφάσεις η Αποκεντρωμένη Διοίκηση και η αρμόδια επιτροπή του άρθρου 152, στην οποία προσέφυγε ο δήμος Θέρμης. Η προτεινόμενη τροπολογία αφορά όλους τους δήμους της χώρας.

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, με την τροπολογία την οποία επεξεργάστηκε η ΠΕΔ, παρέχεται, η δυνατότητα της μακροχρόνιας εκμίσθωσης των δημοτικών εκτάσεων , είτε για την εγκατάσταση επιχειρηματικών δραστηριοτήτων (με υποχρέωση του μισθωτή να προβεί με δαπάνες του στην ανέγερση, συντήρηση, λειτουργία κ.λπ. όλων των απαιτούμενων εγκαταστάσεων, και με την αυτονόητη αυστηρή τήρηση όλων των ισχυουσών ρυθμίσεων περιβαλλοντικής προστασίας, χρήσεων γης, κ.α.), είτε για την ανάπτυξη δραστηριοτήτων πρωτογενούς παραγωγής, και προβλέπεται ότι με την λύση ή λήξη της σχετικής μισθωτικής σύμβασης όλες οι επί του ακινήτου εγκαταστάσεις θα παραμένουν στην κυριότητα του οικείου δήμου.

Το διοικητικό συμβούλιο εξουσιοδότησε τον πρόεδρο της ΠΕΔ, Σίμο Δανιηλίδη και τα άλλα μέλη του προεδρείου να μεταβούν στην Αθήνα, προκειμένου να παρουσιάσει στον υπουργό την προτεινόμενη τροπολογία και να ζητήσει την άμεση ένταξή της σε σχέδιο νόμου που θα ψηφιστεί από την Βουλή.

# TAGS