Δημόσιο

Με 65 περιπολικά οχήματα θα ενισχυθεί το Λιμενικό Σώμα

Με 65 περιπολικά οχήματα θα ενισχυθεί το Λιμενικό Σώμα
Με 65 περιπολικά οχήματα θα ενισχυθεί το Λιμενικό Σώμα Με εξήντα πέντε περιπολικά οχήματα θα ενισχυθεί το Λιμενικό Σώμα- Ελληνική Ακτοφυλακή. Σήμερα πραγματοποιήθηκε, παρουσία του υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, του αρχηγού του Λιμενικού Σώματος- Ελληνικής Ακτοφυλακής, αντιναυάρχου ΛΣ, Αθανάσιου Αθανασόπουλου, η τελετή παραλαβής των πρώτων είκοσι.

 Η προμήθεια των οχημάτων, συνολικού κόστους 1.586.715 ευρώ, πραγματοποιήθηκε κατόπιν δημόσιου, τακτικού διαγωνισμού ανοικτής διαδικασίας και διεθνούς συμμετοχής και ολοκληρώθηκε λόγω της έγκαιρης απορρόφησης πόρων κατά 95% από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Εξωτερικών Συνόρων και κατά 5% από εθνικούς πόρους.

«Κυρίαρχο μέλημά μας είναι η ανανέωση των μέσων και η ενίσχυση του Λιμενικού Σώματος σε στελεχιακό δυναμικό για τις πολυδιάστατες προκλήσεις που αντιμετωπίζει. Σε αυτή την προσπάθειά μας αξιοποιούμε τους πόρους από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Εξωτερικών Συνόρων, ώστε η χώρα να είναι επαρκώς θωρακισμένη στα θαλάσσια σύνορά της και τις παράκτιες ζώνες της» σχολίασε ο κ. Βαρβιτσιώτης.