Δημόσιο

''Κίνδυνος'' διακοπής της μισθοδοσίας σε συμβασιούχους του δημοσίου

''Κίνδυνος'' διακοπής της μισθοδοσίας σε συμβασιούχους του δημοσίου ''Κίνδυνος'' διακοπής της μισθοδοσίας σε συμβασιούχους του δημοσίου
''Κίνδυνος'' διακοπής της μισθοδοσίας σε συμβασιούχους του δημοσίου Να ενημερώσουν τα στοιχεία των συμβασιούχων υπαλλήλων που τηρούνται στο Μητρώο Μισθοδοτούμενων Ελληνικού Δημοσίου καλούνται όλες οι δημόσιες υπηρεσίες . Σε διαφορετική περίπτωση θα διακόπτεται η μισθοδοσία των εν λόγω υπαλλήλων.

Εγκύκλιος του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, δίνει όριο έως τις 30 Ιουνίου για όσες υπηρεσίες του δημοσίου έχουν συμβάσιούχους ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου ή υπαλλήλους με συμβάσεις έργου και εμφανίζονται με ημερομηνία πρόσληψης παρελθόντων ετών έως και το 2012, να ενημερώσουν σχετικά το Μητρώο Μισθοδοτούμενων Ελληνικού Δημοσίου για τις όποιες αλλαγές έχουν συντελεστεί. Διαφορετικά από την 1η Ιουλίου και μετά το προσωπικό αυτό δεν θα μπορεί να πληρωθεί από την Ενιαία Αρχή Πληρωμών.

Στην εγκύκλιο τονίζεται ότι οι ενημερώσεις που δεν έχουν γίνει, μπορεί να σημαίνουν είτε ότι έχει λήξει η σύμβασή του προσωπικού αυτού και οι αρμόδιες υπηρεσίες δεν το έχουν διαγράψει από το Μητρώο, είτε ότι υπηρετεί με προσωρινή διαταγή δικαστηρίου ή ασφαλιστικά μέτρα και δεν έχει ενημερωθεί το πεδίο «Εργασιακή Σχέση» με την τιμή «απασχολούμενοι με προσωρινή διαταγή / ασφαλιστικά μέτρα», είτε ότι οι συμβασιούχοι αυτοί εργάζονται στο πλαίσιο προγραμμάτων που συγχρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ και έχει ανανεωθεί η σύμβασή τους.

Σε όποια από τις παραπάνω περιπτώσεις και αν εμπίπτουν οι συμβασιούχοι ορισμένου χρόνου ιδιωτικού δικαίου, πρέπει να γίνουν τα εξής:
 Να διαγραφούν από το Μητρώο Ενεργών Υπαλλήλων όλοι οι υπάλληλοι ή ανάδοχοι με συμβάσεις που έχουν λήξει.
 Στις περιπτώσεις συμβάσεων που έχουν ανανεωθεί να διορθωθεί η ημερομηνία πρόσληψης και λήξης της σύμβασης με τις ημερομηνίες της τελευταίας σύμβασης.
 Στις περιπτώσεις συμβάσεων που έχουν συναφθεί στο πλαίσιο προγραμμάτων που συγχρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ, να ενημερωθεί το πεδίο «Εργασιακή Σχέση» με μία από τις παρακάτω τιμές:

Ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου / χρηματοδοτούμενα μέσω ΕΣΠΑ / ανταποδοτικά / μέσω αντιτίμου.
Συμβασιούχοι έργου / χρηματοδοτούμενα μέσω ΕΣΠΑ / ανταποδοτικά / μέσω αντιτίμου
Ωρομίσθιοι / ημερομίσθιοι / χρηματοδοτούμενα μέσω ΕΣΠΑ / ανταποδοτικά / μέσω αντιτίμου