Δημόσιο

Στο gspp.gr οι δημοπρασίες μίσθωσης ακινήτων από το Δημόσιο

Στο gspp.gr οι δημοπρασίες μίσθωσης ακινήτων από το Δημόσιο Στο gspp.gr οι δημοπρασίες μίσθωσης ακινήτων από το Δημόσιο
Στο gspp.gr οι δημοπρασίες μίσθωσης ακινήτων από το Δημόσιο Ξεκίνησε η δημοσίευση των διακηρύξεων δημοπρασιών μίσθωσης ακινήτων για στέγαση Δημοσίων Υπηρεσιών στον διαδικτυακό τόπο της Γενικής Γραμματείας Δημόσιας Περιουσίας (gspp.gr) σύμφωνα με εγκύκλιο του υπουργείου Οικονομικών.

Το υπουργείο Οικονομικών ανακοινώνει ότι ο ιστότοπος gspp.gr είναι έτοιμος να δεχθεί την ηλεκτρονική δημοσίευση των δημοπρασιών. Μέχρι τη σύσταση και λειτουργία των επτά (7) Περιφερειακών Διευθύνσεων Δημόσιας Περιουσίας, η διαδικασία της δημοσίευσης στον διαδικτυακό τόπο της ΓΓΔΠ, θα διεξάγεται αποκλειστικά από την Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών και Στέγασης του Υπουργείου.

Η εγκύκλιος αναφέρει

(1) Αρχικές δημοπρασίες.

Μετά την έγκριση της διακήρυξης της δημοπρασίας από τον Γενικό Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης, θα δημοσιεύετε τη διακήρυξη στο «Διαύγεια» και θα τοποθετείτε τον ΑΔΑ στη διακήρυξη, όπως συμβαίνει μέχρι σήμερα. Στη συνέχεια θα μετατρέπετε το προς ανάρτηση αρχείο της διακήρυξης (με τον ΑΔΑ) σε μορφή PDF και θα το αποστέλλετε προς την Δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών & Στέγασης και την υπηρεσία του φορέα που είναι αρμόδια για την ηλεκτρονική ανάρτηση, εάν ο φορέας διαθέτει διαδικτυακό ιστότοπο, με κοινοποίηση στην προς στέγαση Υπηρεσία. Η αποστολή θα γίνεται σε έντυπη
μορφή και ηλεκτρονικά, με σχετικό διαβιβαστικό έγγραφο.

 Επισημαίνεται ότι το κτιριολογικό πρόγραμμα και το τεύχος τεχνικών προδιαγραφών, θα πρέπει να αποστέλλονται σε ηλεκτρονική μορφή χωρίς τις υπογραφές των υπαλλήλων που τα συνέταξαν, τα ενέκριναν ή τα θεώρησαν, παρά μόνο με τα ονόματά τους και θα τίθεται στρογγυλή σφραγίδα πριν την μετατροπή του αντίστοιχου ηλεκτρονικού αρχείου σε μορφή pdf. Τέλος, στο διαβιβαστικό έγγραφο θα αναγράφεται την καταληκτική ημερομηνία δημοσίευσης της διακήρυξης, την οποία θα προσδιορίζετε έτσι ώστε να εξασφαλίζεται η τήρηση της ελάχιστης προθεσμίας των δέκα (10) ημερών που προβλέπεται στο άρθρο 8 του ν.3130/2003.

Η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών και Στέγασης, θα μεριμνά για την άμεση ανάρτηση της διακήρυξης στο διαδικτυακό τόπο της Γ.Γ.Δ.Π..

Όσον αφορά στην ανάρτηση της διακήρυξης στο διαδικτυακό τόπο του φορέα της προς στέγαση Υπηρεσίας, θα πρέπει ήδη από το στάδιο της προκαταρκτικής διαδικασίας σύνταξης της διακήρυξης της δημοπρασίας, να έχετε μεριμνήσει να λάβετε εγγράφως από τον εκπρόσωπο της προς στέγαση υπηρεσίας στην επιτροπή στέγασης, είτε την διαβεβαίωση ότι ο φορέας δεν διαθέτει διαδικτυακό τόπο, είτε την σχετική ηλεκτρονική διεύθυνση της υπηρεσίας του φορέα που είναι αρμόδια για την ανάρτηση της διακήρυξης, προς την οποία θα αποστέλλετε το προαναφερθέν διαβιβαστικό έγγραφο με την διακήρυξη και τα λοιπά συνημμένα.

(2) Επαναληπτικές δημοπρασίες
Για τις επαναληπτικές δημοπρασίες, θα δημοσιεύετε περιληπτική διακήρυξη όπως προβλέπεται στο άρθρο 16 του ν.3130/2003, αφού επικολληθεί ο Α.Δ.Α., ακολουθώντας την ίδια ως άνω διαδικασία για την δημοσίευση στον διαδικτυακό τόπο της Γ.Γ.Δ.Π. και του φορέα της προς στέγαση υπηρεσίας. Ο τίτλος της διακήρυξης, θα αναγράφεται με τη μορφή «Διακήρυξη (Α΄ ή Β΄ ή Γ΄ κλπ) επαναληπτικής δημοπρασίας μίσθωσης ακινήτου για τη στέγαση ……….. (τίτλος της προς στέγαση υπηρεσίας)».

Για την δημοσίευση περιληπτικής διακήρυξης επαναληπτικής δημοπρασίας, θα επισυνάπτετε στο διαβιβαστικό σας έγγραφο προς την ΔΤΥ, τη διακήρυξη της αρχικής δημοπρασίας, το κτιριολογικό πρόγραμμα καθώς και το τεύχος των τεχνικών προδιαγραφών, εάν υπάρχει.

Τέλος, επισημαίνουμε ότι σύμφωνα με τις διατάξεις της παραγράφου 1 του άρθρου 8 του ν.3130/2003, η μέριμνα για την δημοσίευση της διακήρυξης παραμένει στην αρμόδια Κτηματική Υπηρεσία. Θα πρέπει λοιπόν οι Κτηματικές Υπηρεσίες να φροντίζουν για την έγκαιρη αποστολή των διακηρύξεων στην Δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών και Στέγασης και στην προς στέγαση Υπηρεσία και να βεβαιώνονται ότι αυτές έχουν αναρτηθεί εντός της νόμιμης προθεσμίας τόσο στον διαδικτυακό τόπο της ΓΓΔΠ του Υπουργείου Οικονομικών όσο και 4 στον διαδικτυακό τόπο του φορέα των προς στέγαση δημοσίων υπηρεσιών, εφόσον ο φορέας διαθέτει διαδικτυακό τόπο.

Κατά τα λοιπά, ισχύουν οι διατάξεις του άρθρου 8 του ν.3130/2003 και επομένως διατηρείται η υποχρέωση τοιχοκόλλησης της διακήρυξης σ