Δημόσιο

Επικαιροποίηση του Μητρώου Υπηρεσιών και Φορέων του Δημοσίου

Επικαιροποίησης του Μητρώου Υπηρεσιών και Φορέων του Δημοσίου Επικαιροποίησης του Μητρώου Υπηρεσιών και Φορέων του Δημοσίου
Επικαιροποίηση του Μητρώου Υπηρεσιών και Φορέων του Δημοσίου Επιβεβλημένη κρίνεται η διαδικασία επικαιροποίησης του Μητρώου Υπηρεσιών και Φορέων της Ελληνικής Διοίκησης και «ειδικά στη συγκεκριμένη συγκυρία όπου συντελούνται αλλαγές στις οργανωτικές δομές των υπουργείων (συγχωνεύσεις ή διασπάσεις ή ανακατανομή των αρμοδιοτήτων τους) και στους φορείς που ανήκουν στο δημόσιο τομέα (καταργήσεις, συγχωνεύσεις κλπ), σύμφωνα με εγκύκλιο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Στην εγκύκλιο, προστίθεται ότι, για την αξιοπιστία των στοιχείων, πρέπει το κάθε υπουργείο να ελέγξει εκ νέου τις εγγραφές που αυτό περιλαμβάνει σχετικά με τις υπηρεσίες και τους φορείς που εποπτεύει, προκειμένου να διαπιστώσει την ορθότητά τους, ειδικά δε ως προς τους εποπτευόμενους από αυτό φορείς θα πρέπει να επανελεγχθεί το κατά πόσο υπάγονται ή όχι στο δημόσιο τομέα, του άρθρου 51 παρ. 1 του ν.1892/1990.

Επίσης, υπενθυμίζεται η ανάγκη ορισμού αρμοδίων σε κάθε υπουργείο για την αποτελεσματική υλοποίηση του έργου, ενώ για τις όποιες παρατηρήσεις θα πρέπει να ενημερώσουν το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης εγγράφως.

Σημειώνεται ότι το Μητρώο αποτελεί αναλυτική ή κατά κατηγορίες καταγραφή των δημοσίων υπηρεσιών και των φορέων δημόσιας διοίκησης, με αναφορά, στη νομική τους μορφή και στην υπαγωγή τους ή μη στο δημόσιο τομέα που συνεπάγεται και διαφορετική, κάθε φορά, σχέση εξάρτησής από το κράτος.