Δημόσιο

Το Δημόσιο θα έχει την πλειοψηφία της Εταιρίας Αμοιβών των Νοσοκομείων

Το Δημόσιο θα έχει την πλειοψηφία της Εταιρίας Αμοιβών των Νοσοκομείων Το Δημόσιο θα έχει την πλειοψηφία της Εταιρίας Αμοιβών των Νοσοκομείων
Το Δημόσιο θα έχει την πλειοψηφία της Εταιρίας Αμοιβών των Νοσοκομείων Βελτιωτικές αλλαγές που διασφαλίζουν ότι το Δημόσιο θα κατέχει το 51% των μετοχών της «Εταιρίας Συστήματος Αμοιβών Νοσοκομείων Α.Ε.» η οποία πρόκειται να δημιουργηθεί, κατέθεσε ο υπουργός Υγείας Μάκης Βορίδης, κατά τη συζήτηση στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, του σχετικού νομοσχεδίου.

Όπως επισήμανε ο κ. Βορίδης η εταιρία θα είναι ΑΕ με μετοχικό κεφάλαιο 1 εκατ. ευρώ και οι μετοχές της θα είναι προσωπικές και μεταβιβάσιμες.

Σύμφωνα με τις νέες ρυθμίσεις στις οποίες προχώρησε ο υπουργός Υγείας κάνοντας δεκτές σχετικές προτάσεις βουλευτών, ορίζεται ότι το δημόσιο θα κατέχει το 51% των μετοχών, ο ευρύτερος δημόσιος τομέας (νοσοκομεία, ασφαλιστικοί φορείς κ.α.) έως 29% και οι φορείς του ιδιωτικού τομέα (κλινικές, ασφαλιστικές εταιρείες κ.α.) έως 20%. Εάν σημειωθεί αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, το δημόσιο θα συμμετέχει ώστε να έχει το 51%.

Τέλος, οι μετοχές θα μεταβιβάζονται μόνο στο δημόσιο.