Δημόσιο

Ευνοϊκότεροι οι όροι για τις μετατάξεις των δημοτικών υπαλλήλων

Ευνοϊκότεροι οι όροι για τις μετατάξεις των δημοτικών υπαλλήλων Ευνοϊκότεροι οι όροι για τις μετατάξεις των δημοτικών υπαλλήλων
Ευνοϊκότεροι οι όροι για τις μετατάξεις των δημοτικών υπαλλήλων Με καλύτερους όρους θα γίνονται πλέον οι μετατάξεις των δημοτικών υπαλλήλων αφού σύμφωνα με τροπολογία η οποία έχει περιλαμβάνεται σε νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης οι εν λόγω  υπάλληλοι θα μπορούν  να μετακινούνται σε άλλες υπηρεσίες των ΟΤΑ και πριν τη διετία της δοκιμαστικής υπηρεσίας τους.

Επιπλέον σε περίπτωση αιτούντα για μετάταξη υπάλληλο θα λαμβάνεται υπόψη για τη μετακίνηση του, η γνώμη που είναι ευνοϊκή για ταυτόν. Οι σχετικές ρυθμίσεις έχουν αναδρομική ισχύ από το 2013.

Αναλυτικότερα σύμφωνα με την διάταξη προβλέπεται ότι επιτρέπεται και η μετάταξη υπαλλήλων που δεν έχουν διανύσει τη διετία της δοκιμαστικής υπηρεσίας, το δε πεδίο εφαρμογής αυτού περιλαμβάνει και μετατάξεις υπαλλήλων δήμων σε νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου του ίδιου ή άλλου δήμου και το αντίστροφο.

Παράλληλα εφόσον η αίτηση του υπαλλήλου συνοδεύεται από σύμφωνα γνώμη του οικείου υπηρεσιακού συμβουλίου, ενώ η γνώμη του αρμόδιου για το διορισμό οργάνου του φορέα προέλευσης είναι αρνητική, τότε λαμβάνεται υπόψη για τη μετάταξη η γνώμη που είναι ευνοϊκή για τον υπάλληλο.