Δημόσιο

Μπουτάρης: Δεν έγιναν όσα έπρεπε για την καθημερινότητα των πολιτών

Μπουτάρης: Δεν έγιναν όσα έπρεπε για την καθημερινότητα των πολιτών Μπουτάρης: Δεν έγιναν όσα έπρεπε για την καθημερινότητα των πολιτών
Μπουτάρης: Δεν έγιναν όσα έπρεπε για την καθημερινότητα των πολιτών "Βασικές αρχές μας ήταν η περαιτέρω εξυγίανση και εξοικονόμηση πόρων, η ενίσχυση της στήριξης των αδύναμων κοινωνικών στρωμάτων αλλά και η ενίσχυση του τουριστικού ρεύματος που στηρίζει την τοπική οικονομία", τόνισε ο δήμαρχος, Γιάννης Μπουτάρης, στη διάρκεια της ειδικής συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης για τον απολογισμό έργου της διοίκησης για το έτος 2013.

Ο κ.Μπουτάρης, μιλώντας για την τελευταία χρονιά της πρώτης του θητείας, παραδέχτηκε πως δεν έγιναν όσα έπρεπε για το κυκλοφοριακό και την καθημερινότητα του πολίτη, ενώ υπεραμύνθηκε τις κινήσεις της διοίκησης για το μετρό και έκανε λόγο για «θέατρο του παραλόγου». Μίλησε για ψευτοδίλημμα «ή αρχαία ή μετρό», το οποίο «αποδείχτηκε περίτρανα ότι δεν υφίστατο».

"Η διοίκησή μας ακολούθησε τις προγραμματικές δεσμεύσεις της «Πρωτοβουλίας» για μια πόλη σύγχρονη, βιώσιμη, λειτουργική, με αναπτυξιακές προοπτικές, ζωντανή, ανοιχτή και φιλόξενη. Αλλά και για μια ισχυρή και ανεξάρτητη Τοπική Αυτοδιοίκηση, που μπορεί να συντρέξει τις τοπικές κοινωνίες και να στηρίξει τις προσπάθειές τους", πρόσθεσε ο δήμαρχος.

Ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης "Εντάξει", Μάκης Κυριζίδης, αναφερόμενος στον απολογισμό του Γ. Μπουτάρη υποστήριξε πως ήταν "περισσότερο ευχολόγια" και "προεκλογικές δεσμεύσεις", ενώ ο Τριαντάφυλλος Μηταφίδης από την παράταξη "Θεσσαλονίκη: Ανοιχτή Πόλη" έκανε λόγο για "ξαναζεσταμένο φαγητό".

Ο επικεφαλής της "Λαϊκής Συσπείρωσης", Γιάννης Δελής, είπε πως η "διοίκηση Μπουτάρη έχει έργο πλουσιότατο, το θέμα όμως είναι ποιον εξυπηρετεί", η Ελεάννα Ιωαννίδου από τις "Γειτονιές σε Δράση" μίλησε για "αβίωτη ακινησία" της Θεσσαλονίκης και για πόλη με το λιγότερο πράσινο, ενώ τον απολογισμό καταψήφισε και ο Γιώργος Ρακκάς από το "Μένουμε Θεσσαλονίκη".

NETWORK