Δημόσιο

Υπουργείο Εργασίας: Συναντήσεις με ΠΟΕ ΟΤΑ και ΕΣΕΕ

Υπουργείο Εργασίας: Συναντήσεις με ΠΟΕ ΟΤΑ και ΕΣΕΕ
Υπουργείο Εργασίας: Συναντήσεις με ΠΟΕ ΟΤΑ και ΕΣΕΕ Απο τον Βασίλη Αγγελόπουλο Διαδοχικές συναντήσεις με τους κοινωνικούς εταίρους θα έχουν σήμερα αλλά και τις επόμενες ημέρες, τόσο ο υπουργός Εργασίας, Πάνος Σκουρλέτης, όσο και ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Δημήτρης Στρατούλης.

Σήμερα, στη 1 το μεσημέρι είναι προγραμματισμένο να συναντηθούν ο κ. Στρατούλης με αντιπροσωπεία της ΠΟΕ – ΟΤΑ, για να συζητήσουν μια σειρά από προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Σειρά παίρνει στις 2 το μεσημέρι ο υπουργός, κ. Σκουρλέτης, που θα συναντηθεί με το προεδρείο της ΕΣΕΕ.

Αυτή τη φορά, αντικείμενο της συζήτησης θα είναι η επαναφορά του κατώτατου μισθού στον ιδιωτικό τομέα στα 751 ευρώ και τα κίνητρα που θα δοθούν στους εμπόρους (φορολογικά, ασφαλιστικά) για να αποδεχτούν τη συγκεκριμένη αλλαγή, χωρίς να προκληθεί αναστάτωση στην αγορά και πολύ περισσότερο, χωρίς να ξεκινήσει νέος «κύκλος» απολύσεων.

Επίσης, έχει ήδη προγραμματιστεί συνάντηση του κ. Στρατούλη αύριο, 18 Φεβρουαρίου, με το προεδρείο της ΑΔΕΔΥ και μεθαύριο, 19 Φεβρουαρίου, με την ΓΣΕΕ.