Δημόσιο

Ήσυχος: Στόχος το ξήλωμα του πελατειακού κράτους και στις μεταθέσεις στρατευσίμων

Ήσυχος: Στόχος το ξήλωμα του πελατειακού κράτους και στις μεταθέσεις στρατευσίμων Ήσυχος: Στόχος το ξήλωμα του πελατειακού κράτους και στις μεταθέσεις στρατευσίμων Φωτογραφία: Ήσυχος: Στόχος το ξήλωμα του πελατειακού κράτους και στις μεταθέσεις στρατευσίμων
Ήσυχος: Στόχος το ξήλωμα του πελατειακού κράτους και στις μεταθέσεις στρατευσίμων Τη βούληση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εθνικής 'Αμυνας για το ξήλωμα του πελατειακού κράτους και από το σύστημα επιλογής μεταθέσεων των στρατευσίμων, εξέφρασε ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής 'Αμυνας Κώστας Ήσυχος, μιλώντας στην τελετή ορκωμοσίας των νεοσυλλέκτων σμηνιτών της Α΄ ΕΣΣΟ 2015 της Πολεμικής Αεροπορίας, που πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της 124 Πτέρυγας Βασικής Εκπαίδευσης στην Τρίπολη.

«Ήδη έχουμε ξεκινήσει μια νέα διαδικασία με την οποία στοχεύουμε τα κοινωνικά αιτήματα να εξετάζονται εξ ολοκλήρου με διαφάνεια και αντικειμενικότητα. Όλο αυτό το σύστημα θα είναι υπό τον έλεγχο μιας αρμόδιας διαρκούς επιτροπής της Βουλής, η οποία θα μπορεί να ελέγχει συνεχώς και την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής 'Αμυνας. Η βούληση μας είναι δεδομένη», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Για το θέμα, ο κ. Ήσυχος ανέφερε σχετικά στο Ρ/Σ ΒΗΜΑ FM, ότι μέσα στις επόμενες 15 ημέρες θα είμαστε έτοιμοι να αναγγείλουμε το νέο πιλοτικό πρόγραμμα μεταθέσεων των στρατευσίμων κύρια στοιχεία του οποίου θα είναι ο ορθολογικός καταμερισμός και ο κοινοβουλευτικός έλεγχος και «θα λαμβάνουμε υπόψη όλες τις δεξιότητες, μορφωτικό επίπεδο, σωματική διάπλαση, κοινωνικά προβλήματα, γονείς μακροχρόνια άνεργοι, παιδιά που είναι στην ακραία φτώχεια και στην πρόνοια, παιδιά ορφανά κλπ».

Απευθυνόμενος προς τους νεοσύλλεκτους, ο κ. Ήσυχος επεσήμανε ότι «η ενεργή συμμετοχή σας στις τάξεις της Πολεμικής Αεροπορίας απαιτεί πειθαρχία και άψογη συνεργασία με το μόνιμο στρατιωτικό προσωπικό. Η θητεία δεν πρέπει και δεν είναι τιμωρία. Είναι ύψιστη συμμετοχή στη Δημοκρατία, για την υπεράσπιση των λαϊκών συμφερόντων, της εθνικής και λαϊκής κυριαρχίας και ανεξαρτησίας της πατρίδας μας».

Τέλος διαβεβαίωσε ότι η πολιτική και η στρατιωτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής 'Αμυνας «θεωρούμε καθήκον μας να συνεχίσουμε, μέσα στη δύσκολη αυτή οικονομική κατάσταση που βιώνει η πατρίδα μας και ο λαός μας, να καταβάλουμε κοινές προσπάθειες ώστε να παραμείνει υψηλό το επίπεδο της εκπαίδευσης και της διαβίωσης σας».

Τον αναπληρωτή υπουργό Εθνικής 'Αμυνας συνόδευε ο Αρχηγός ΓΕΑ Αντιπτέραρχος Ευάγγελος Τουρνάς.