Δημόσιο

Αναβάλλεται η υποχρεωτική χρήση του ΕΣΗΔΗΣ για τις δημόσιες συμβάσεις

Αναβάλλεται η υποχρεωτική χρήση του ΕΣΗΔΗΣ για τις δημόσιες συμβάσεις Αναβάλλεται η υποχρεωτική χρήση του ΕΣΗΔΗΣ για τις δημόσιες συμβάσεις
Αναβάλλεται η υποχρεωτική χρήση του ΕΣΗΔΗΣ για τις δημόσιες συμβάσεις Την αναβολή της υποχρεωτικής χρήσης του Ε.Σ.Η.ΔΗ.Σ. για δημόσιες συμβάσεις μελετών και εκτέλεσης έργων προβλέπει απόφαση του υπουργού Οικονομίας κ Σταθάκη

Σύμφωνα με την απόφαση του κ. Σταθάκη η υποχρεωτική χρήση του Ε.Σ.Η.ΔΗ.Σ. μετατίθεται και ορίζεται, όσον αφορά όλους τους φορείς της Γενικής Κυβέρνησης, για τις δημόσιες συμβάσεις μελετών την 01.07.2015 και όσον αφορά όλους τους φορείς της Κεντρικής Κυβέρνησης για τις δημόσιες συμβάσεις εκτέλεσης έργων, την 01.12.2015.

Η αναβολή αυτή κρίθηκε αναγκαία όπως αναφέρει η απόφαση λόγω ότι παρήλθε άπρακτη η προθεσμία των τριάντα ημερών από την περιέλευση του σχεδίου υπουργικής απόφασης στην Ενιαία Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Συμβάσεων, με αποτέλεσμα να τεκμαίρεται η σύμφωνη γνώμη της Αρχής.

Το Ε.Σ.Η.ΔΗ.Σ. είναι μία ηλεκτρονική πλατφόρμα από την οποία θα περνούν υποχρεωτικά όλες οι συμβάσεις του Δημοσίου για προμήθεια αγαθών, υπηρεσιών, κλπ., αξίας άνω των 1.000 ευρώ. Το σύστημα παρέχει τη δυνατότητα διεξαγωγής διαγωνισμών, καλύπτοντας ηλεκτρονικά όλα τα στάδια που προβλέπονται από την σχετική νομοθεσία ενώ προσφέρει τη δυνατότητα και για την υποβολή σχολίων και παρατηρήσεων κατά την κατάρτιση των προκηρύξεων.