Δημόσιο

1 εκατ. ευρώ για αποκατάσταση του οδικού δικτύου στους δήμους Οροπεδίου και Βιάννου Ηρακλείου

1 εκατ. ευρώ για αποκατάσταση του οδικού δικτύου στους δήμους Οροπεδίου και Βιάννου Ηρακλείου 1 εκατ. ευρώ για αποκατάσταση του οδικού δικτύου στους δήμους Οροπεδίου και Βιάννου Ηρακλείου Φωτογραφία: 1 εκατ. ευρώ για αποκατάσταση του οδικού δικτύου στους δήμους Οροπεδίου και Βιάννου Ηρακλείου
1 εκατ. ευρώ για αποκατάσταση του οδικού δικτύου στους δήμους Οροπεδίου και Βιάννου Ηρακλείου Προγραμματικές συμβάσεις ύψους ενός εκατ. ευρώ για την αποκατάσταση και συντήρηση του οδικού δικτύου στους δήμους Οροπεδίου Λασιθίου και Βιάννου Ηρακλείου υπέγραψε σήμερα ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης με τους δημάρχους Γιάννη Στεφανάκη και Παύλο Μπαριτάκη, αντίστοιχα.

Κατά την υπογραφή ο κ. Αρναουτάκης ανέφερε: «Συνεχίζουμε να υπογράφουμε προγραμματικές συμβάσεις με δήμους της Κρήτης για την εκτέλεση έργων στο οδικό δίκτυο. Σήμερα υπογράψαμε συμβάσεις με τον δήμο Οροπεδίου Λασιθίου και τον δήμο Βιάννου από 500.000 ευρώ για κάθε δήμο. Πρόκειται για χρηματοδοτήσεις που είχαν εξασφαλιστεί από τον πρώην υπουργό Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, τον Δεκέμβριο του 2014. Από την πλευρά μας είναι χρέος μας να υποστηρίζουμε τους δήμους και σε τεχνικό επίπεδο με τις υπηρεσίες μας, και εκτιμούμε ότι το αμέσως επόμενο διάστημα θα έχουμε και άλλες χρηματοδοτήσεις, ούτως ώστε να αποκαταστήσουμε το οδικό δίκτυο σε όλη την Κρήτη, που υπέστη σοβαρές ζημιές από την κακοκαιρία».

Εξάλλου, ο δήμαρχος Οροπεδίου Λασιθίου Γιάννης Στεφανάκης έκανε λόγο «για μια σημαντική σύμβαση για την αποκατάσταση του οδικού δικτύου του» και ανέφερε ότι παρεμβάσεις θα γίνουν σε όλο το οδικό δίκτυο του δήμου, ενώ θα αποκατασταθούν και ζημιές που προέκυψαν λόγω της βαρυχειμωνιάς. «Το περιφερειακό δίκτυο του δήμου μας έχει υποστεί τις μεγαλύτερες καταστροφές και στην αποκατάσταση θα μας βοηθήσουν και οι τεχνικές υπηρεσίες της Περιφέρειας Κρήτης» πρόσθεσε και σημείωσε ότι με τις παρεμβάσεις αυτές θα διευκολυνθούν στις μετακινήσεις οι κάτοικοι, αλλά και οι επισκέπτες.

Σημαντική χαρακτήρισε τη σύμβαση και ο δήμαρχος Βιάννου Παύλος Μπαριτάκης, υπογραμμίζοντας πως «ειδικά αυτό το διάστημα η χρηματοδότηση αυτή είναι πολύ σημαντική γιατί θα αξιοποιηθεί για την αποκατάσταση του οδικού δικτύου που έχει υποστεί πολλές ζημιές από την κακοκαιρία και με τη χρηματοδότηση αυτή θα βελτιωθεί η δημοτική οδοποιία σε πολλά σημεία του δήμου μας».