Δημόσιο

Εκσυγχρονίζεται η Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας

Εκσυγχρονίζεται η Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας
Εκσυγχρονίζεται η Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας Σημαντικές προσπάθειες να εκσυγχρονιστεί προκειμένου να ανταποκριθεί στις σύγχρονες ανάγκες της τοπικής κοινωνίας και να εξυπηρετήσει όσο το δυνατόν περισσότερους αναγνώστες, καταβάλλει η Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας «Βασίλης Βασιλικός» παρά το ελάχιστο προσωπικό που διαθέτει τα τελευταία χρόνια.

Στο πλαίσιο αυτό έχει προγραμματίσει σειρά εκδηλώσεων για μικρούς και μεγάλους. Οι εκδηλώσεις περιλαμβάνουν, δραστηριότητες για παιδιά, βιβλιοπαρουσιάσεις και διαλέξεις σε θέματα που αφορούν τη σύγχρονη κοινωνία.

Σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Ψηφιακών Υπηρεσιών του Δήμου Καβάλας έχουν τοποθετηθεί εδώ και αρκετούς μήνες, στον δεύτερο όροφο (Αναγνωστήριο) ηλεκτρονικοί υπολογιστές για το κοινό.

Οι αναγνώστες της Δημοτικής Βιβλιοθήκης έχουν τη δυνατότητα ελεύθερης πρόσβασης στο διαδίκτυο γιατί πλέον σε όλους τους ορόφους υπάρχει ασύρματο WiFi.

Η ανταπόκριση του κόσμου είναι μεγάλη και για το λόγο αυτό θα τοποθετηθούν δύο ακόμη ηλεκτρονικοί υπολογιστές για το κοινό και στον τρίτο όροφο (Δανειστικό Τμήμα).

Αξιοποιούνται κατ΄ αυτό τον τρόπο οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές που υπήρχαν στον πέμπτο όροφο ο οποίος λειτουργούσε ανεξάρτητος ως όροφος πληροφορικής.

Γίνονται επίσης προσπάθειες ψηφιοποίησης των παλαιών εφημερίδων που διαθέτει το αρχείο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης, προκειμένου να διασωθούν, με σκοπό την ευκολότερη πρόσβαση στους ενδιαφερόμενους.

Τέλος, έχουν δρομολογηθεί αγορές νέων εκδόσεων καθώς επίσης και νέου βιβλιοθηκονομικού προγράμματος που θα επιτρέψει την ανάρτηση του υλικού της βιβλιοθήκης στο διαδίκτυο.