Δημόσιο

Αλλαγές Κοντονή στο αθλητικό νομοσχέδιο

Αλλαγές Κοντονή στο αθλητικό νομοσχέδιο Αλλαγές Κοντονή στο αθλητικό νομοσχέδιο
Αλλαγές Κοντονή στο αθλητικό νομοσχέδιο Αλλαγές και τροποποιήσεις στο αθλητικό νομοσχέδιο προανήγγειλε ο υφυπουργός Σταύρος Κοντονής στη Βουλή, κατά την έναρξη της επεξεργασίας του από τα μέλη της κοινοβουλευτικής επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων.

"Δεν πρόκειται να επέμβουμε στο αυτοδιοίκητο. Μας ενδιαφέρει να βάλουμε τέλος σε ένα ιδιότυπο καθεστώς αυτονομίας", τόνισε μεταξύ άλλων, σε μία προσπάθεια να παρουσιαστεί διαλλακτικός υπό την απειλή του αποκλεισμού του ελληνικού ποδοσφαίρου από το διεθνές προσκήνιο.

"Θα δείτε ότι η συζήτηση εκ μέρους του υπουργείου θα είναι καλόπιστη. Ήδη, εμείς από τις προτάσεις φορέων και διεθνών οργανισμών έχουμε υπ' όψιν να ανακοινώσουμε τροποποιήσεις στο νομοσχέδιο και προσθήκες", τόνισε ενόψει του ταξιδιού του γενικού γραμματέα της UEFA, Τζιάνι Ινφαντίνο, ο οποίος θα παραστεί στη Βουλή ώστε να επιβλέψει τη συζήτηση και την ψηφοφορία του τελικού κειμένου.

Η συνάντηση Κοντονή - Ινφαντίνο είναι προγραμματισμένη για την Τετάρτη και ακολούθως θα υπάρξουν οι όποιες μεταβολές αποφασιστούν, ώστε να διασφαλιστεί η παραμονή της ΕΠΟ στις τάξεις της UEFA και της FIFA.

Η ευρωπαϊκή ποδοσφαιρική συνομοσπονδία είχε αποστείλει επιστολή την προηγούμενη εβδομάδα με την οποία διαμήνυε ότι εάν ψηφιστεί το νομοσχέδιο δίχως τις αλλαγές που είχαν ζητηθεί προ μηνός, οι κυρώσεις της χώρας μας θα είναι άμεσες και σοβαρές, αφού οι επίμαχες διατάξεις του νομοσχεδίου θα θεωρηθούν παρέμβαση στο αυτοδιοίκητο της εγχώριας ομοσπονδίας.

Οι τελικές θέσεις θα διατυπωθούν κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου στην Ολομέλεια στις 4 και 5 Μαΐου