Δημόσιο

Στο δημοτικό συμβούλιο συζητήθηκε η πορεία του μετρό Θεσσαλονίκης

Στο δημοτικό συμβούλιο συζητήθηκε η πορεία του μετρό Θεσσαλονίκης Στο δημοτικό συμβούλιο συζητήθηκε η πορεία του μετρό Θεσσαλονίκης Φωτογραφία: Στο δημοτικό συμβούλιο συζητήθηκε η πορεία του μετρό Θεσσαλονίκης
Στο δημοτικό συμβούλιο συζητήθηκε η πορεία του μετρό Θεσσαλονίκης Στο επίκεντρο μιας ακόμη συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης βρέθηκαν οι εργασίες του μετρό με τον δήμαρχο, Γιάννη Μπουτάρη, να υπογραμμίζει πως το έργο "είναι σε κρίσιμη φάση".

Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, Σταύρος Καλαφάτης, στη διάρκεια της τοποθέτησής του στάθηκε στη συνάντηση που θα γίνει στις 23 Ιουνίου στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής, μετά από δική του πρωτοβουλία, με αποκλειστικό θέμα το μετρό και με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων φορέων.

Αξιοσημείωτο είναι ότι η συνεδρίαση ξεκίνησε με την παρουσίαση των βυζαντινών αρχαιοτήτων που αποκαλύφθηκαν στους σταθμούς του μετρό Θεσσαλονίκης από την τέως διευθύντρια της Εφορείας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων Δέσποινα Μακροπούλου.

Σύμφωνα με την κ. Μακροπούλου η αρχαιολογική έρευνα έφερε στο φως περισσότερα από 104.000 κινητά αρχαιολογικά ευρήματα αλλά και εντυπωσιακές υποδομές της αρχαίας πόλης κάτω από τη σημερινή.

"Η συνύπαρξη αρχαίων και σταθμού είναι επιθυμία και στόχος μας, καθώς θα αποτελέσει μοναδική πρακτική στα παγκόσμια χρονικά και θα αποζημιώσει υλικά και ηθικά τους κατοίκους αυτού του τόπου. Παράλληλα, θα αποδείξει σε όλο τον πλανήτη ότι η Ελλάδα ξέρει να τιμά την ιστορία της και θα προσελκύσει ανθρώπους από όλο τον κόσμο", είπε η κ. Μακροπούλου.

Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, Παναγιώτης Αβραμόπουλος, τόνισε ότι θεωρήθηκε σκόπιμο και αναγκαίο να πραγματοποιηθεί η συγκεκριμένη παρουσίαση, ώστε να γνωρίσει η πόλη καλύτερα τον τεράστιο πλούτο που κρύβει στα "σπλάχνα" της.