Δημόσιο

Στη συνεδρίαση της ΚΕΔΕ ο Τσιρώνης για το ΕΣΔΑ

Στη συνεδρίαση της ΚΕΔΕ ο Τσιρώνης για το ΕΣΔΑ Στη συνεδρίαση της ΚΕΔΕ ο Τσιρώνης για το ΕΣΔΑ Φωτογραφία: Στη συνεδρίαση της ΚΕΔΕ ο Τσιρώνης για το ΕΣΔΑ
Στη συνεδρίαση της ΚΕΔΕ ο Τσιρώνης για το ΕΣΔΑ Όλα τα θέματα που αφορούν το νέο Εθνικό Σχέδιο Διαχείρισης Αποβλήτων (ΕΣΔΑ), θα συζητηθούν στην συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, την προσεχή Τρίτη, παρουσία του Αναπληρωτή Υπουργού Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Τσιρώνη.

Ο κ. Τσιρώνης αποδέχθηκε τη σχετική πρόσκληση που του απηύθυνε προ ημερών η ΚΕΔΕ και θα ενημερώσει αναλυτικά τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της για το νέο σχέδιο. Η ΚΕΔΕ από την πλευρά της, ζητεί παράταση κατά ένα μήνα της δημόσιας διαβούλευσης που έχει ξεκινήσει για τον ΕΣΔΑ, ενσωμάτωση σ΄αυτό της ευρωπαϊκής εμπειρίας από πόλεις και χώρες που έχουν αντιμετωπίσει αποτελεσματικά το ζήτημα με βιώσιμα και κοινά αποδεκτά συστήματα αλλά και να ληφθεί υπόψη η υφιστάμενη κατάσταση, καθώς υπάρχουν έργα σε εξέλιξη, συμβάσεις ΣΔΙΤ και επιτυχημένα παραδείγματα στη διαχείριση σε τοπικό ή περιφερειακό επίπεδο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΚΕΔΕ, στον αναπληρωτή υπουργό θα τεθεί και το θέμα της πληρωμής των προστίμων που έχουν ήδη επιβληθεί σε πολλούς μικρούς, κυρίως νησιωτικούς Δήμους, χωρίς οι ίδιοι να ευθύνονται για την αδυναμία τους να διαχειριστούν το πρόβλημα των απορριμμάτων.