Η Α-ωχρατοξίνη, σύμφωνα με γνωμοδότηση της Επιστημονικής Ομάδας για τους μολυσματικούς παράγοντες στην τροφική αλυσίδα (CONTAM) της Ευρωπαϊκής Αρχής για την Ασφάλεια των Τροφίμων (EFSA), είναι μυκοτοξίνη που μπορεί να παραχθεί και από συγκεκριμένα είδη μυκήτων (κυρίως είδη των μυκήτων Penicillium και Aspergillus), και η οποία όταν καταναλώνεται, συσσωρεύεται στο νεφρό και είναι ιδιαίτερα τοξική για αυτό το όργανο του ανθρώπινου οργανισμού.
Η εβδομαδιαία πρόσληψη της Α-ωχρατοξίνη στον πληθυσμό κυμαίνεται σε επίπεδα μεταξύ 15 και 60 ng ανά κιλό σωματικού βάρους και είναι και το μέγιστο ανεκτό ανώτερο όριο ανέρχεται σε 120 ng ανά κιλό σωματικού βάρους.
Καλούνται οι καταναλωτές οι οποίοι έχουν αγοράσει στο συγκεκριμένο προϊόν να μην προβούν σε κατανάλωση αυτού.