Δημόσιο

Απορρίπτουν οι ειδικοί σενάρια για επικείμενο σεισμό στην Ζάκυνθο

Απορρίπτουν οι ειδικοί σενάρια για επικείμενο σεισμό στην Ζάκυνθο Απορρίπτουν οι ειδικοί σενάρια για επικείμενο σεισμό στην Ζάκυνθο
Απορρίπτουν οι ειδικοί σενάρια για επικείμενο σεισμό στην Ζάκυνθο Δεν υπάρχει ενημέρωση των αρμόδιων επιτροπών, οργάνων και υπηρεσιών του κράτους για την ύπαρξη πρόγνωσης Ελλήνων επιστημόνων ότι, επίκειται ισχυρός σεισμός στην Ελλάδα, το δεύτερο δεκαήμερο του Νοεμβρίου.

Αυτό ισχυρίστηκε σε σημερινές δηλώσεις του στην ΕΡΤ Ζακύνθου, ο καθηγητής Γεωλογίας και πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (ΟΑΣΠ), Ευθύμιος Λέκκας, αναφερόμενος σε σχετικά δημοσιεύματα που υπήρξαν τις τελευταίες ημέρες. Τόνισε ότι, τέτοιου είδους προγνώσεις, θα πρέπει, κατ’ αρχήν, να κατατίθενται στο αρμόδια όργανα που έχουν την επιστημονική αρμοδιότητα αλλά και την ευθύνη για το συντεταγμένο αντισεισμικό σχεδιασμό και την προφύλαξη του κόσμου. Επίσης, όπως είπε ο κ. Λέκκας, οι κάτοικοι του νησιού, δεν θα πρέπει να ανησυχήσουν από την άσκηση ετοιμότητας που θα γίνει το επόμενο χρονικό διάστημα, καθώς ήταν προγραμματισμένη και αποτελεί συνέχεια αντίστοιχων ασκήσεων που έγιναν και σε άλλες περιοχές.