Δημόσιο

Συγκρότηση Συμβουλίου Κοινωνικού Ελέγχου της ΕΡΤ για την Αττική

Συγκρότηση Συμβουλίου Κοινωνικού Ελέγχου της ΕΡΤ για την Αττική Συγκρότηση Συμβουλίου Κοινωνικού Ελέγχου της ΕΡΤ για την Αττική
Συγκρότηση Συμβουλίου Κοινωνικού Ελέγχου της ΕΡΤ για την Περιφέρεια Αττικής Πραγματοποιήθηκε η κλήρωση για την ανάδειξη των μελών του Συμβουλίου Κοινωνικού Ελέγχου (ΣΚΕ) της ΕΡΤ σε ό,τι αφορά την περιοχή της Περιφέρειας Αττικής.

Το κεντρικό ΣΚΕ στην Περιφέρεια Αττικής θα απαρτίζεται από 100 συνολικά μέλη, εκ των οποίων τα 50 θα είναι εκπρόσωποι θεσμών και κοινωνικών οργανώσεων και τα υπόλοιπα 50 θα είναι κληρωτοί πολίτες, με ισάριθμους αναπληρωτές.

Τα Συμβούλια Κοινωνικού Ελέγχου είναι ο κύριος μηχανισμός κοινωνικού ελέγχου της ΕΡΤ. Για τη συγκρότησή τους η ΕΡΤ είχε απευθύνει ανοικτή πρόσκληση, στην οποία ανταποκρίθηκαν συνολικά 2.267 άτομα από όλη την Ελλάδα. Ειδικά, για το ΣΚΕ της Περιφέρειας Αττικής κατετέθησαν 993 αιτήσεις. Το 78% των αιτήσεων αντιστοιχούν σε πολίτες με τριτοβάθμια εκπαίδευση (44% πτυχίο ΑΕΙ, 24% μεταπτυχιακό δίπλωμα, 10% διδακτορικό δίπλωμα), το 20% με δευτεροβάθμια εκπαίδευση και το 2% με πρωτοβάθμια εκπαίδευση.

Η πρώτη ολομέλεια θα γίνει την Τρίτη 22 Δεκεμβρίου, στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ.