Δημόσιο

Τρίκαλα: Ημερίδα εργασίας για την ενεργειακή συμπεριφορά της πόλης

Τρίκαλα: Ημερίδα εργασίαςγια την ενεργειακή συμπεριφορά της πόλης Τρίκαλα: Ημερίδα εργασίαςγια την ενεργειακή συμπεριφορά της πόλης
Διεξοδική έρευνα και ανάλυση αναφορικά με την ενεργειακή συμπεριφορά της πόλης των Τρικάλων ως σύστημα, πραγματοποιείται στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου InSmart (Integrative Smart City Planning), στο οποίο συμμετέχει ο Δήμος Τρικκαίων μέσω της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης και Αποχέτευσης.

Πιο αναλυτικά, στην κατεύθυνση αυτή αναλύονται σενάρια εξοικονόμησης ενέργειας και μείωσης των παραγόμενων ρύπων, τόσο με δημόσιες όσο και με ιδιωτικές παρεμβάσεις.

Εκτός της ΔΕΥΑΤ, η οποία συνεισφέρει στην πόλη των Τρικάλων τα οφέλη του έργου (μοντέλα, δεδομένα και υποδομές), στο έργο συμμετέχουν το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΚΑΠΕ) ως συντονιστής, όπως και οι πόλεις του Νότιγχαμ (Μ. Βρετανία), της Σιένα (Ιταλία) και της Εβόρα (Πορτογαλία).

Μάλιστα, για τις ανάγκες του έργου, θα πραγματοποιηθεί ημερίδα εργασίας στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Τρικάλων την ερχόμενη Πέμπτη, αναφορικά με τη χάραξη και επιλογή πολιτικών διαχείρισης ενέργειας, με ορίζοντα το 2030.