Δημόσιο

Υπερδιπλασιάζεται η συμμετοχή των συνταξιούχων Δημοσίου στις ιατρικές εξετάσεις!

Υπερδιπλασιάζεται η συμμετοχή των συνταξιούχων Δημοσίου στις ιατρικές εξετάσεις!
Του Γιώργου Παλαιτσάκη Υπεριδιπλασιάζεται η συμμετοχή χιλιάδων συνταξιούχων του Δημοσίου στις εργαστηριακές και διαγνωστικές εξετάσεις, με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη, η οποία εκδόθηκε από τις 18 Φεβρουαρίου.

Η εξέλιξη αυτή συνιστά μια ακόμη δυσβάσταχτη επιβάρυνση για τους συνταξιούχους του Δημοσίου που έχουν δει επανειλημμένα τις συντάξεις τους να περικόπτονται και να συρρικνώνονται σε επίπεδα τόσο χαμηλά που αδυνατούν πλέον να καλύψουν στοιχειώδεις ανάγκες τους.

Ουσιαστικά, ο υπερδιπλασιασμός της συμμετοχής των συνταξιούχων του Δημοσίου στις εργαστηριακές και διαγνωστικές εξετάσεις αποτελεί μια νέας μορφής περικοπή των ήδη πενιχρών μηνιαίων συντάξεών τους.

Στην αποκάλυψη αυτή προχώρησε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτικών Συνταξιούχων εκδίδοντας σχετική ανακοίνωση στην οποία εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία της γι’ αυτή τη νέα επιβάρυνση.

Αναλυτικά, στην ανακοίνωση της ΠΟΠΣ επισημαίνονται τα εξής:

«Όπως είναι γνωστό, από τον Αύγουστο του 2015, αυξήθηκαν τα ποσοστά συμμετοχής των συνταξιούχων για την υγειονομική περίθαλψη κατά 2%, πέραν των 4%, στο ακαθάριστο της κυρίας σύνταξης και 6% επί των επικουρικών συντάξεων.

Και, ενώ μετά και τη νέα επιβάρυνση των χιλιοψαλιδισμένων συντάξεων, οι ασφαλισμένοι περίμεναν βελτίωση της υποβαθμισμένης περίθαλψης και μείωση της συμμετοχής τους στη δαπάνη φαρμάκων και εξετάσεων, αντίθετα ο Υπουργός Υγείας κ. Πολάκης τους αιφνιδίασε με την υπ’ αριθ. Γ3γ/ οικ. 12146/18-2-2016 απόφασή του, με την οποία υπερδιπλασιάζεται η συμμετοχή των συνταξιούχων στις εργαστηριακές και διαγνωστικές εξετάσεις.

Δεν φθάνει δηλαδή που οι συνταξιούχοι πληρώνουν από την πετσοκομμένη τους σύνταξη γιατρούς και φάρμακα, τώρα, με την απόφαση του Υπουργού θα πληρώνουν και τις εργαστηριακές και διαγνωστικές εξετάσεις.

Ζήτω η δωρεάν δημόσια υγεία!
Διαμαρτυρόμαστε εντονότατα και για τη νέα αυτή σημαντική επιβάρυνση καθώς επίσης επειδή εξακολουθεί να υπάρχει ο περιορισμένος αριθμός επισκέψεων στους γιατρούς, οι οποίοι μάλιστα αρνούνται τη χορήγηση της προβλεπόμενης φαρμακευτικής αγωγής στις χρόνιες παθήσεις για ένα τρίμηνο».