Δημόσιο

ΟΛΘ: Έτοιμοι οι χώροι υποδοχής για τους 450 πρόσφυγες

ΟΛΘ: Έτοιμοι οι χώροι υποδοχής για τους 450 πρόσφυγες ΟΛΘ: Έτοιμοι οι χώροι υποδοχής για τους 450 πρόσφυγες
Σε εργασίες διαρρύθμισης, συντήρησης και προσαρμογής στην τρίτη προβλήτα του λιμανιού της Θεσσαλονίκης και στις αποθήκες 18 και 21 έχει προχωρήσει η διοίκηση του Οργανισμού Λιμένος, ώστε οι χώροι να είναι έτοιμοι για την υποδοχή των περίπου 450 προσφύγων από τη Συρία που φτάνουν το πρωί της Πέμπτης από την Καβάλα.

Το ζήτημα βρέθηκε στο επίκεντρο σημερινής σύσκεψης στην αίθουσα διοικητικού συμβουλίου της Ο.Λ.Θ Α.Ε., με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκομένων, στην οποία ρυθμίστηκαν οι τελευταίες λεπτομέρειες προκειμένου να φιλοξενηθούν στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης.

Παράλληλα, εξασφαλίστηκαν οι αναγκαίοι χώροι υγιεινής των προσφύγων καθώς και οι διόδοι εισόδου και εξόδου για τον απαραίτητο έλεγχό τους, όπως αναφέρεται σε σημερινή ανακοίνωση του ΟΛΘ.

Όπως διευκρινίζεται στην ανακοίνωση, ο δήμος Θεσσαλονίκης θα αναλάβει τον συντονισμό όλων των εμπλεκόμενων ομάδων ώστε να είναι απρόσκοπτη η παραμονή και η ικανοποίηση των βασικών αναγκών των προσφύγων.

Οι δε επιλεγμένοι χώροι και η προβλήτα βρίσκονται εκτός Ελευθέρας Ζώνης και μακριά από τον επιβατικό σταθμό του λιμανιού. Αυτό σημαίνει ότι δεν επηρεάζουν τη λειτουργία και τις εργασίες του εμπορικού και επιβατικού λιμένος και έχουν άμεση πρόσβαση στους κεντρικούς οδικούς άξονες (πύλες 10 και 11).