Δημόσιο

Σύσκεψη για το κυκλοφοριακό πρόβλημα στα Χανιά

Σύσκεψη για το κυκλοφοριακό πρόβλημα στα Χανιά Σύσκεψη για το κυκλοφοριακό πρόβλημα στα Χανιά
Το κυκλοφοριακό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών τουριστικές περιοχές των Χανίων συζητήθηκε στη σύσκεψη, η οποία πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Αντιπεριφέρεια Χανίων.

Όπως ανέφερε ο αντιπεριφερειάρχης, Απόστολος Βουλγαράκης, στόχος της σύσκεψης ήταν να γίνει προγραμματισμός των δράσεων που θα ακολουθήσουν, ώστε να περιοριστεί το πρόβλημα.

Στη σύσκεψη αποφασίστηκε η προώθηση της διαδικασίας για καθιέρωση αστικής περιοχής στα όρια του δήμου Χανίων, καθώς και η καθιέρωση ρυθμιστικών κανόνων στην τουριστική περιοχή του δήμου Πλατανιά. Οι συμμετέχοντες δεσμεύτηκαν για συνεχή συνεργασία καθόλη τη διάρκεια της τουριστικής περιόδου, ώστε τα όποια προβλήματα να αντιμετωπίζονται άμεσα και να προβάλλεται θετική εικόνα των Χανίων στους επισκέπτες.

Όπως επισημάνθηκε, ιδιαίτερο βάρος θα δοθεί στην κίνηση των τουριστικών και των λεωφορείων που πραγματοποιών αστικά και υπεραστικά δρομολόγια, κυρίως στην περιοχή του Πλατανιά, όπου, ελλείψει χώρων στάθμευσης και στάσης, τα λεωφορεία αποβιβάζουν και επιβιβάζουν επιβάτες εμποδίζοντας, πολλές φορές, την κίνηση άλλων οχημάτων.

Παράλληλα, υπογραμμίστηκε ότι στην ίδια περιοχή θα εντατικοποιηθούν οι έλεγχοι της Τροχαίας, ενώ ιδιαίτερο βάρος θα δοθεί στις παράνομες σταθμεύσεις, κυρίως μέσα στα όρια του κεντρικού οδικού άξονα της περιοχής του Πλατανιά.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν, εκτός από τον αντιπεριφερειάρχη, ο δήμαρχος Πλατανιά, Γιάννης Μαλανδράκης, ο αστυνομικός διευθυντής Χανίων, Γιώργος Λιμπινάκης και εκπρόσωποι φορέων που πραγματοποιούν συγκοινωνιακό έργο.