Δημόσιο

Κατάταξη στην Πολεμική Αεροπορία με την Γ ΕΣΣΟ 2016

Κατάταξη στην Πολεμική Αεροπορία με την Γ ΕΣΣΟ 2016 Κατάταξη στην Πολεμική Αεροπορία με την Γ ΕΣΣΟ 2016
Το Γενικό Επιτελείο Πολεμικής Αεροπορίας καλεί προς κατάταξη με την Γ ΕΣΣΟ 2016 τους υπόχρεους ενώ ορίζει και τις ημερομηνίες που θα πρέπει να παρουσιαστούν.

Ειδικότερα με την εγκύκλιο του Γενικού Επιτελείου Πολεμικής Αεροπορίας καλούνται για κατάταξη οι στρατεύσιμοι της κλάσης 2018 (γεννημένοι το έτος 1997), που είναι γραμμένοι ή είναι αδήλωτοι στα μητρώα αρρένων των Νομών: Αττικής (ΣΥ Ανατολικής Αττικής), Θεσσαλονίκης (ΣΥ Θεσσαλονίκης), Αιτωλοακαρνανίας, Αχαΐας, Ηλείας, Ζακύνθου, Κεφαλληνίας, Λευκάδας (ΣΥ Δυτικής Ελλάδας).

Επίσης καλούνται οι στρατεύσιμοι των κλάσεων 1993 έως και 2017 (γεννημένοι το 1972 έως και το 1996) από όλους τους Νομούς, που υπέχουν υποχρέωση στράτευσης και είναι πλήρους ή μειωμένης θητείας, ανεξάρτητα αν έχουν τελειώσει ή όχι τη βασική ή ειδική εκπαίδευση και οι λόγοι της υποχρέωσής τους για κατάταξη δημιουργήθηκαν στο διάστημα από 2 Ιανουαρίου 2016 έως και 29 Φεβρουαρίου 2016 αλλά και οι στρατεύσιμοι των κλάσεων που έτυχαν αναβολής κατάταξης για λόγους υγείας, εφόσον η ημερομηνία λήξης της περιλαμβάνεται στο διάστημα από 1 Μαρτίου 2016 έως και 30 Απριλίου 2016.

Επίσης από το Γενικό Επιτελείο καλεί τους παρακάτω:

- Στρατεύσιμους και ανυπότακτους των παραπάνω κλάσεων, που κλήθηκαν με προηγούμενες ΕΣΣΟ και για λόγους υγείας μετατοπίσθηκε η ημερομηνία κατάταξής τους, οι στρατεύσιμοι που υπέβαλαν δικαιολογητικά για να καταταχθούν ως πρότακτοι οπλίτες. Οι παραπάνω έχουν δικαίωμα να ανακαλούν οποτεδήποτε τα δικαιολογητικά ή να μην κατατάσσονται, χωρίς να υπέχουν συνέπειες.ους στρατεύσιμους που θα τύχουν αναβολής κατάταξης επειδή νοσηλεύονται, σύμφωνα με το άρθρο 15 του (β) σχετικού.

- Τους στρατεύσιμους, που με διαταγές της Διεύθυνσης Στρατολογίας (ΔΒ4) του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, εκτός των παραπάνω κατηγοριών, εντάχθηκαν ή θα ενταχθούν στην 2016 Γ'/ΕΣΣΟ για διάφορους λόγους (υπηρεσιακές ανάγκες, ικανοποίηση αιτημάτων στρατευσίμων, κλπ).

- Τους στρατεύσιμους που με διαταγές της Διεύθυνσης Β4 (Στρατολογικού - Στρατιωτικών Νομικών Συμβούλων) του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας μεταφέρθηκαν από άλλους κλάδους των Ενόπλων Δυνάμεων στην Πολεμική Αεροπορία.

- Τους μονίμους κατοίκους εξωτερικού εφόσον υποβάλουν αίτηση για αρχική κατάταξη τμηματικής εκπλήρωσης της θητείας τους μέχρι 15 ημέρες πριν από την ημερομηνία της κατάταξης.

- Όσους ανήκουν στις κλάσεις που προέρχονται από την κατηγορία των ανυπότακτων, των οποίων το αδίκημα της ανυποταξίας διακόπτεται, (εκτός αυτών που μετά τη σύλληψή τους επακολουθεί προσωρινή κράτηση στις Στρατιωτικές Φυλακές), έως την προηγούμενη της ημερομηνίας κατάταξης των υπολοίπων προσκαλούμενων από τον ίδιο Νομό.

- Τους στρατεύσιμους και ανυπότακτους που παραπέμφθηκαν στην αρμόδια Υγειονομική Επιτροπή και κρίθηκαν ικανοί κατηγορίας πρώτης (Ι/1) μέχρι και τετάρτης (Ι/4

- Τους αναφερόμενους που από την έκδοση της παρούσας έως την έκδοση της ΕΔΥΕΘΑ πρόσκλησης της επόμενης ΕΣΣΟ, συλλαμβάνονται και διατάσσεται η προσωρινή τους κράτηση σε Στρατιωτικές Φυλακές.

- Τους στρατεύσιμους των οποίων το αίτημα αναβολής κατάταξης για κοινωνικούς λόγους απορρίφθηκε από την αρμόδια Διοίκηση Στρατολογικών Υπηρεσιών.

- Τους στρατεύσιμους και ανυπότακτους που επιθυμούν να καταταγούν εκτός ΕΣΣΟ, από 16 Μαΐου 2016 έως και την προηγούμενη της 1 ης ημέρας κατάταξης της 2016 Δ'/ΕΣΣΟ.

Όσοι από τους καλούμενους θα κηρυχθούν ανυπότακτοι, λόγω μη κατάταξής τους, θα εξακολουθούν να καλούνται με την παρούσα εγκύκλιο.

Οι ημερομηνίες κατάταξης των καλουμένων ορίζονται ως εξής:

α. Η 9 Μαΐου 2016, για τους στρατεύσιμους όλων των Στρατολογικών Υπηρεσιών που έτυχαν κατά το παρελθόν αναβολής για λόγους υγείας ή κρίθηκαν ικανοί κατηγορίας Ι2 έως Ι4 με γνωμάτευση οποιασδήποτε Επιτροπής Απαλλαγών των Ενόπλων Δυνάμεων.

β. Η 16 Μαΐου 2016, για τους λοιπούς στρατεύσιμους όλων των Στρατολογικών Υπηρεσιών.

Για τους κατατασσόμενους αργότερα από την καθοριζόμενη για την κατηγορία τους ημερομηνία και μέχρι 16 Μαΐου 2016, εγκρίνουμε να γίνονται δεκτοί ως εκπρόθεσμοι, υπέχοντας μηνιαία πρόσθετη στρατιωτική υποχρέωση

Όλοι οι στρατεύσιμοι που καλούνται με την παρούσα, υποχρεούνται να καταταγούν στην 124 ΠΒΕ (Τρίπολη).

Για την κανονική μετακίνησή τους και την εμπρόθεσμη παρουσίασή τους στο Κέντρο Κατάταξης, οι καλούμενοι:

α. Μπορούν να παρουσιασθούν έγκαιρα στην πλησιέστερη του τόπου κατοικίας τους Αστυνομική - Στρατιωτική Αρχή ή Φρουραρχείο και να εφοδιασθούν, εφόσον το επιθυμούν, με κατάσταση επιβίβασης, σύμφωνα με τα άρθρα 68 του (β) σχετικού και 32 του (δ) όμοιου.

β. Να έχουν οπωσδήποτε μαζί τους το Δελτίο της Αστυνομικής τους Ταυτότητας ή το διαβατήριό τους ή άλλο επίσημο στοιχείο που αποδεικνύει την ταυτότητά τους, το οποίο υποχρεωτικά θα παραδώσουν στο Κέντρο Κατάταξης, το Δελτίο Κατάταξης που θα τους στείλουν οι Στρατολογικές Υπηρεσίες, καθώς και ακτινογραφία θώρακα, που θα συνοδεύεται από γνωμάτευση ακτινολόγου ή πνευμονολόγου ιατρού από οποιοδήποτε Δημόσιο ή Νομαρχιακό Νοσοκομείο ή Κέντρο Υγείας ή Στρατιωτικό Νοσοκομείο.

γ. Να έχουν μαζί τους φωτοαντίγραφο τίτλου σπουδών, όσοι είναι πτυχιούχοι Ανώτερων ή Ανωτάτων Σχολών.

Το Κέντρο Κατάταξης να διενεργεί αυστηρό έλεγχο για την εξακρίβωση της ταυτότητας των στρατευσίμων κατά την κατάταξή τους, με βάση την αστυνομική τους ταυτότητα ή άλλο δημόσιο έγγραφο που φέρει φωτογραφία τους, ώστε να εξασφαλίζεται η ταυτοπροσωπία τους και να μην κάνει δεκτούς για κατάταξη όσους στερούνται των παραπάνω αποδεικτικών εγγράφων.