Δήλωση μη ηλεκτροδοτούμενου ακινήτου δικαιολογητικά

Δήλωση μη ηλεκτροδοτούμενου ακινήτου δικαιολογητικά Δήλωση μη ηλεκτροδοτούμενου ακινήτου δικαιολογητικά
Δήλωση μη ηλεκτροδοτούμενου ακινήτου δικαιολογητικά Ο ιδιοκτήτης υποχρεούται να δηλώνει όλα τα μη ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα (κτίσματα ή οικόπεδα) στο Τμήμα Ανταποδοτικών Τελών & ΤΑΠ.

Συγκεκριμένα θα πρέπει να δηλώνει:

    Μη ηλεκτροδοτούμενα κτίσματα μετά την παρέλευση της 4ετίας από την ημερομηνία 1ης οικοδομικής άδειας επειδή μόνο κατά το εν λόγω χρονικό διάστημα δικαιούνται απαλλαγής (εκτός εάν έχει χρησιμοποιηθεί το ακίνητο ήδη πριν την πάροδο της τετραετίας)

    Υπαγωγή του ακινήτου στα μη ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα λόγω διακοπής ηλεκτροδότησης

Απαραίτητα δικαιολογητικά

Α. Βεβαίωση διακοπής ηλεκτροδότησης από ΔΕΗ ή Πάροχο

Β. Σε περίπτωση που η διακοπή ηλεκτροδότησης έχει γίνει πάνω από ένα χρόνο θα πρέπει να προσκομίζεται στην υπηρεσία (ως δικαιολογητικό μη οφειλής ) τα Ε2 της εφορίας του ιδιοκτήτη για τα αντίστοιχα έτη που το εν λόγω ακίνητο είναι κενό

Γ. Τίτλο ιδιοκτησίας του ακινήτου

Δ. Υπεύθυνη δήλωση ιδιοκτήτου ακινήτου στερούμενου ηλεκτρικής ενέργειας

    Αλλαγή ιδιοκτησιακού καθεστώτος (για νέο ιδιοκτήτη)

Ως εκ τούτου, συμπληρώνει και καταθέτει «Υπεύθυνη Δήλωση ιδιοκτήτου ακινήτου στερουμένου ηλεκτρικής ενέργειας». Εάν η υπεύθυνη δήλωση κατατίθεται εκπρόθεσμα (πέραν της 4ετούς απαλλαγής) και χρησιμοποιείται το ακίνητο προκύπτει οφειλή:

    Τέλη καθαριότητας-φωτισμού για το χρονικό διάστημα από την ημερομηνία περάτωσης της 4ετους απαλλαγής έως την τρέχουσα ημερομηνία (σύμφωνα με τα άρθρα 21, 22 του Β.Δ.24-9/20-10-1958, το άρθρο 3 του Ν.25/1975, το άρθρο 2 του ΑΝ.344/1968) και

    Πρόστιμο λόγω μη υποβολής δηλώσεως (βάσει του άρθρου 19 παρ.1α του Ν.1080/1980), η πληρωμή των οποίων μπορεί να γίνει είτε εφάπαξ είτε με ένταξή τους σε χρηματικό κατάλογο

Μετά την επίδοση των αποφάσεων δημάρχου επιβολής προστίμου ή μετά την έκδοση διπλοτύπου είσπραξης από την ταμειακή υπηρεσία, μέσα σε χρονικό διάστημα (30) τριάντα ημερών ο πολίτης έχει δικαίωμα άσκησης προσφυγής-αίτησης συμβιβασμού ενώπιον των Διοικητικών Δικαστηρίων. Αρμόδιο τμήμα για την παραλαβή των προσφυγών είναι το τμήμα Φορολογικών Διαφορών & Αμφισβητήσεων (Μάγερ 27).

Τα ακίνητα που διακόπτεται η ηλεκτροδότησή τους και δεν χρησιμοποιούνται πλέον απαλλάσσονται από την υποχρέωση καταβολής τελών καθαριότητας & φωτισμού (Ν.3345/2005 άρθρο 5 παρ.1). Η δήλωση διακοπής της ΔΕΗ θα πρέπει να προσκομίζεται και στον Δήμο.