ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ

Εκπαιδευτική επάρκεια εκπαιδευτών ενηλίκων

Εκπαιδευτική επάρκεια εκπαιδευτών ενηλίκων
Εκπαιδευτική επάρκεια εκπαιδευτών ενηλίκων Για τη χορήγηση πιστοποίησης εκπαιδευτικής επάρκειας εκπαιδευτών ενηλίκων της μη τυπικής εκπαίδευσης οι ενδιαφερόμενοι χρειάζεται να προσκομίσουν τα εξής δικαιολογητικά:
Δικαίωμα συμμετοχής  στη διαδικασία υποδοχής αιτήσεων για την πιλοτική εφαρμογή της διαδικασίας των Εξετάσεων Πιστοποίησης Εκπαιδευτικής Επάρκειας Εκπαιδευτών Ενηλίκων της Mη Τυπικής Εκπαίδευσης (αλλιώς: Πιστοποίηση Εκπαιδευτικής Επάρκειας) έχουν οι εξής δύο (2) κατηγορίες υποψηφίων:
 
 
Κατηγορίες δικαιούχων υποψηφίων για συμμετοχή στην πιλοτική εφαρμογή της διαδικασίας Πιστοποίησης Εκπαιδευτικής Επάρκειας Εκπαιδευτών Ενηλίκων της Μη Τυπικής Εκπαίδευσης
 
1.Οι εκπαιδευτές που είναι ενταγμένοι στο Εισαγωγικό Μητρώο Εκπαιδευτών Ενηλίκων, σύμφωνα με τα οριζόμενα στην αριθμ. 11613/03.11.2006 Κ.Υ.Α. (ΦΕΚ 1700 Β΄) με θέμα: Τροποποίηση της αριθμ. 113172/2005 (ΦΕΚ 1593 Β΄) Κοινής Απόφασης των Υπουργών Οικονομίας και Οικονομικών και Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας περί Συστήματος Πιστοποίησης Εκπαιδευτών Ενηλίκων και  διαθέτουν διδακτική πείρα τουλάχιστον 150 ωρών σε ενηλίκους.
 
2.Οι εκπαιδευτές που είναι ενταγμένοι στο Εισαγωγικό Μητρώο Εκπαιδευτών Ενηλίκων, σύμφωνα με τα οριζόμενα στη με αριθμ. 113613/3.11.2006 Κ.Υ.Α. (ΦΕΚ 1700 Β΄) με θέμα: «Τροποποίηση της αριθ. 113172/2005 (ΦΕΚ 1593 Β΄) Κοινής Απόφασης των Υπουργών Οικονομίας και Οικονομικών και Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας περί Συστήματος Πιστοποίησης Εκπαιδευτών Ενηλίκων και έχουν παρακολουθήσει επιτυχώς το πρόγραμμα εκπαίδευσης εκπαιδευτών 300 ωρών του Υπουργείου Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας».
 
Η διαδικασία συμμετοχής περιλαμβάνει:
 
Υποβολή ηλεκτρονικής Αίτησης (μετά τις αλλαγές του 2012)
Κατάθεση φακέλου δικαιολογητικών στον Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π.
Κατάθεση Δήλωσης Συμμετοχής σε Εξεταστικό Κέντρο
Η διεξαγωγή των εν λόγω Εξετάσεων Πιστοποίησης Εκπαιδευτικής Επάρκειας αναμένεται να ξεκινήσει εντός του τέταρτου τριμήνου του τρέχοντος έτους.
                                                                                                                                                                (συμπληρώνεται αντίστοιχα)