ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Δικαιολογητικά για την βεβαίωση λειτουργίας επιχειρήσεων υδροθεραπευτηρίων

Δικαιολογητικά για την βεβαίωση λειτουργίας επιχειρήσεων υδροθεραπευτηρίων
Δικαιολογητικά για την βεβαίωση λειτουργίας επιχειρήσεων υδροθεραπευτηρίων Τα δικαιολογητικά που πρέπει να καταθέσουν οι επιχειρήσεις υδροθεραπευτήρια (spa) καθορίζει με εγκύκλιο του ο ΕΟΤ ώστε να λάβουν βεβαίωση για την λειτουργία τους.  

Οι υφιστάμενες , επιχειρήσεις υδροθεραπευτηρίων εξακολουθούν να λειτουργούν χωρίς να τους επιβάλλονται οι προβλεπόμενες διοικητικές κυρώσεις, με την προϋπόθεση ότι υποβάλλουν κατ΄ έτος πριν την έναρξη της λειτουργίας τους, στο Τμήμα Ιαματικών Πηγών της Διεύθυνσης Συντονισμού Περιφερειακών Υπηρεσιών Τουρισμού (ΠΥΤ) του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (Α.Τσόχα 7,ΤΚ:115 21,Αθήνα) τα ακόλουθα δικαιολογητικά:

1)Αίτηση στην οποία να αναφέρεται το ονοματεπώνυμο του επιχειρηματία ή η επωνυμία και η έδρα της επιχείρησης, ο ΑΦΜ, τα πλήρη στοιχεία του Διευθυντή, η τοποθεσία και η ακριβής διεύθυνση της επιχείρησης.

2)Χημική ανάλυση σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία για την ποιότητα νερού που προορίζεται για ιαματική και θεραπευτική χρήση από πιστοποιημένα εργαστήρια, δημόσια ή ιδιωτικά ή εργαστήρια ΑΕΙ.

3)Πιστοποιητικό μικροβιολογικού ελέγχου από τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας του οικείου Ο.Τ.Α μετά από διενέργεια δειγματοληψιών στην πηγή και στους χώρους χρήσης σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις.

4)Υπεύθυνη Δήλωση Μηχανολόγου/Ηλεκτρολόγου, μέλους του Τ.Ε.Ε, στην οποία βεβαιώνεται η καλή λειτουργία των μηχανολογικών, ηλεκτρικών και υδραυλικών εγκαταστάσεων της μονάδας.

5)Υπεύθυνη Δήλωση (άρθρο 8 Ν.1599/86) του αρμόδιου Διευθυντή της επιχείρησης υδροθεραπευτηρίου στην οποία να αναφέρεται ότι η εν λόγω επιχείρηση υδροθεραπευτηρίου υφίστατο κατά την δημοσίευση του ν.3498/2006 με συνημμένο το ΦΕΚ ίδρυσης της επιχείρησης.

Μετά τον έλεγχο των ανωτέρω δικαιολογητικών ο Ε.Ο.Τ. χορηγεί σχετική βεβαίωση, δυνάμει της οποίας οι παραπάνω επιχειρήσεις μπορούν να λειτουργούν.

Για τις επιχειρήσεις οι οποίες δεν έχουν υποβάλει τα δικαιολογητικά που προβλέπονται από την παρ.3 του άρθρου 39 του ν.4049/2012, δίδεται προθεσμία οκτώ (8) μηνών από τη δημοσίευση του παρόντος, για την υποβολή τους, μετά το πέρας της προθεσμίας αυτής σφραγίζονται οριστικά και η αξιοποίηση της ιαματικής πηγής υπάγεται στην αρμοδιότητα του Δημοσίου…».

Οι αποδέκτες προς ενέργεια να ενημερώσουν άμεσα, στις περιοχές αρμοδιότητάς τους, τους υπόχρεους έχοντες τη διαχείριση και εκμετάλλευση των παραπάνω επιχειρήσεων υδροθεραπευτηρίων για δικές τους ενέργειες με ρητή παράκληση για ανάρτηση της παρούσας σε πίνακες ανακοινώσεων όπου καθίσταται εφικτό.