ΣΤΡΑΤΟΣ

Επανεξέταση των κριθέντων ως Ι/5

Επανεξέταση των κριθέντων ως Ι/5
Επανεξέταση των κριθέντων ως Ι/5 Όσοι κρίθηκαν ακατάλληλοι για στράτευση (Ι/5) και απαλλάχθηκαν από την υποχρέωση της στράτευσής τους και ενδιαφέρονται να προβούν στην επανεξέταση της σωματικής τους ικανότητας, οφείλουν να προσκομίσουν τα εξής δικαιολογητικά, καθώς και να είναι ενήμεροι για τα παρακάτω:
ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ
Ο ενδιαφερόμενος να έχει κριθεί ακατάλληλος για στράτευση Ι/5 από τις υγειονομικές επιτροπές των Ενόπλων Δυνάμεων και να έχει παρέλθει χρονικό διάστημα τουλάχιστον έξι μηνών από την κρίση του ως ακαταλλήλου.
 
ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ
1. Αυτός που κρίθηκε ως ακατάλληλος, επανεξετάζεται από την πληρέστερη στον τόπο διαμονής του επιτροπή απαλλαγών του Στρατού Ξηράς με εξαίρεση τους διαμένοντες στο Νομό Αττικής , οι οποίοι παραπέμπονται στην υγειονομική επιτροπή του κλάδου των Ενόπλων Δυνάμεων, στον οποίο έχουν κατανεμηθεί . 
2. Η παραπομπή συντελείται με έγγραφο της αρμόδιας Στρατολογικής Υπηρεσίας (ΣΥ), το οποίο κοινοποιείται στον ενδιαφερόμενο (και μέσω ΚΕΠ) και ο ακατάλληλος οφείλει να παρουσιασθεί στην υγειονομική επιτροπή με αυτοπρόσωπη παρουσίαση εντός της τασσόμενης στο έγγραφο προθεσμίας, η οποία δεν μπορεί να υπερβαίνει τους δύο μήνες από την κατάθεση ή περιέλευση του 
σχετικού αιτήματος στη ΣΥ.
3. Ο επανεξεταζόμενος, εντάσσεται υποχρεωτικά σε κατηγορία σωματικής ικανότητας και εφόσον κριθεί ικανός κατηγορίας πρώτης (Ι/1) μέχρι τέταρτης (Ι/4) υποχρεούται σε κατάταξη ή διατηρεί την κρίση του ως ακατάλληλος για στράτευση (Ι/5). 
4. Εφόσον ο παραπεμπόμενος δεν παρουσιασθεί στην υγειονομική επιτροπή , διατηρεί την κρίση του ως ακατάλληλος για στράτευση (Ι/5).
 
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ
1. Αίτηση.
2. Ιατρική βεβαίωση από την οποία να προκύπτει ίαση ή βελτίωση της κατάστασης της υγείας του στρατεύσιμου ή του εφέδρου ή υπεύθυνη δήλωση από την οποία να προκύπτουν τα παραπάνω. 
 
ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ
Η αίτηση υποβάλλεται οποτεδήποτε μέχρι την συμπλήρωση του τεσσαρακοστού πέμπτου (45) έτους της ηλικίας του και εφόσον έχει παρέλθει χρονικό διάστημα τουλάχιστον έξι μηνών από την κρίση του ενδιαφερομένου ως ακαταλλήλου .
 
* Η υποβολή δικαιολογητικών μπορεί να γίνει αυτοπροσώπως ή μέσω πληρεξουσίου ή με συστημένη επιστολή προς την αρμόδια Στρατολογική Υπηρεσία ή μέσω ΚΕΠ. Σε περίπτωση ταχυδρομικής αποστολής ή κατάθεσης σε ΚΕΠ, ισχύει η ημερομηνία κατάθεσης στο ταχυδρομείο ή στο ΚΕΠ.