Αθλητισμός

Κύπελλο Ελλάδας: Το σπουδαίο ντέρμπι και η μεγάλη ευκαιρία για δύο

eurokinissi eurokinissi
Γνωστά έγιναν τα ζευγάρια των ημιτελικών του Κυπέλλου Ελλάδας μετά τα χτεσινά παιχνίδια για τους «8» της διοργάνωσης. Το σπουδαίο ντέρμπι και η μεγάλη ευκαιρία για τελικό στο έτερο ζευγάρι.

Πιο αναλυτικά, ο Παναθηναϊκός με buzzer beater του Μλαντένοβιτς, «πέρασε» μέσα από το Περιστέρι με 0-2 επί του Ατρομήτου και θα αντιμετωπίσει τον ΠΑΟΚ, ο οποίος επικράτησε με 5-0 (και συνολικά 9-0) του Πανσερραϊκού.

Στο άλλο ζευγάρι, ο Άρης, αφού απέκλεισε την ΑΕΚ στους «16» και είδε τον δρόμο για τον τελικό... ανοιχτό, απέκλεισε τη Νίκη Βόλου με συνολικό σκορ 5-2 και θέλει την πρόκριση στο τελευταίο παιχνίδι της διοργάνωσης.

Αντίπαλός του, θα είναι ο Παναιτωλικός, ο οποίος για πρώτη φορά στην ιστορία του έφτασε στα ημιτελικά της διοργάνωσης και θέλει να το πάει «μέχρι τέλους» για να διεκδικήσει ακόμα και το ευρωπαϊκό εισιτήριο, με κατάκτηση του τίτλου. Ιστορικές στιγμές για τους Αγρινιώτες.

Πάντως, η ΕΠΟ περιμένει να ανάψει η UEFA το «πράσινο φως» για να διεξαχθεί η ημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδας Betsson με ανοιχτές εξέδρες σε όλα τα παιχνίδια.

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι ανοίγουν τα γήπεδα στις 13/2 και η ΕΠΟ «αλλάζει» τις ημερομηνίες των ημιτελικών.

Η πρώτη αγωνιστική, σύμφωνα με το καλεντάρι, έχει οριστεί για τις 7/2 και η δεύτερη μία εβδομάδα αργότερα, για τις 14.

Όμως, αφού πλέον είναι δεδομένο ότι τα γήπεδα θα ανοίξουν στις 13/2, αυτό σημαίνει ότι οι πρώτοι αγώνες θα γίνουν κεκλεισμένων των θυρών και οι δεύτεροι κανονικά με θεατές.

Με βάση το καλεντάρι, οι νικητές των ζευγαριών Πανσερραϊκός - ΠΑΟΚ και ΟΦΗ - Παναιτωλικός (γηπεδούχοι στην πρώτη αγωνιστική των ημιτελικών), θα παίξουν χωρίς κόσμο ενώ στη ρεβάνς οι αντίπαλοι τους θα έχουν τη συμπαράσταση των φιλάθλων τους.

Έτσι, η ΕΠΟ προτίθεται να αλλάξει τις ημερομηνίες και οι αγώνες να γίνουν 14 και 21 Φεβρουαρίου ώστε να διεξαχθούν σε γεμάτα γήπεδα.

Για να συμβεί αυτό θα πρέπει να πάρει το πράσινο φως από την ΟΥΕΦΑ αφού εκείνες τις ημέρες υπάρχουν ευρωπαϊκές αναμετρήσεις, ενώ και ο Ολυμπιακός (σσ έχει αποκλειστεί από το κύπελλο) παίζει με την Φερεντσβάρος για το Conference League.

Για να μην υπάρχει «θέμα» η ΕΠΟ θα προτείνει τα παιχνίδια να οριστούν νωρίς μέσα στην ημέρα ώστε να μην συμπέσουν χρονικά πάνω στους ευρωπαϊκούς αγώνες.