Αθλητισμός

Γράφει ιστορία ο Ολυμπιακός - Στον τελικό του Conference League

Γράφει ιστορία ο Ολυμπιακός - Στον τελικό του Conference League Φωτογραφία: EUROKINISSI
O Ολυμπιακός επικράτησε 2-0 της Άστον Βίλα και περιμένει τη Φιορεντίνα μέσα στην Opap Arena.

Με δύο γκολ ο Ολυμπιακός απέκλεισε την Άστον Βίλα μέσα στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» και εξασφάλισε την πρόκρισή του στον τελικό του Conference League.

Ο Ολυμπιακός στη ρεβάνς του 2-4 μέσα στην Αγγλία κατάφερε να περάσει στον τελικό και δίνει το «τελικό» ραντεβού μέσα στο Opap Arena στην Νέα Φιλαδέλφεια όπου θα υποδεχθεί τη Φιορεντίνα.

Ο Ολυμπιακός έτσι γίνεται η πρώτη ελληνική ομάδα που φτάνει στον τελικό του Conference League μετά τα δύο τέρματα που πέτυχε ο Ελ Κάμπι στο 10' και στο 78'.

Δείτε τα γκολ

Μια γροθιά παίκτες και κόσμος για τη θρυλική πρόκριση

Η νύχτα έγινε μέρα στον Πειραιά

Η ανάρτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε την εξής ανάρτηση για τις προκρίσεις ελληνικών ομάδων σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ:

«Οι ελληνικές ομάδες συνεχίζουν να διαπρέπουν και να μας κάνουν περήφανους! Μετά την πρόκριση Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού στο Final 4 της EuroLeague, η ποδοσφαιρική ομάδα του Ολυμπιακού πέτυχε μια ιστορική πρόκριση στον τελικό του Conference League! Θερμά συγχαρητήρια σε όλους!».

{https://twitter.com/PrimeministerGR/status/1788675067292873144}

Διαιτητής του αγώνα: Φέλιξ Τσβάιερ (Γερμανία)
Κίτρινες: Ροντινέι, Ποντένσε, Κίνι - Ντάγκλας Λουϊς, Ιροεγκμπουνάμ

Οι συνθέσεις:
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Χοσέ Λουϊς Μεντιλίμπαρ): Τζολάκης, Κίνι (77΄ Αποστολόπουλος), Κάρμο, Ρέτσος, Ροντινέι, Ιμπόρα (73΄ Όρτα), Έσε, Τσικίνιο, Φορτούνης, Ποντένσε (62΄ Μασούρας), Ελ Καμπί

ΑΣΤΟΝ ΒΙΛΑ (Ουνάι Έμερι): Μαρτίνες, Κόνσα, Ντιέγκο Κάρλος (68΄ Ιροεγκμπουνάμ), Τόρες, Ντίνιε (86΄ Μουνρό), Κας (86΄ Χέιντεν), Μπέιλι (86΄ Κέλιμαν), Ντιαμπί (58΄ Ντουράν), ΜακΓκιν, Ντάγκλας Λουϊς, Γουότκινς.