Αθλητισμός

Euro 2024: Ο Γιόβιτς με buzzer beater κράτησε ζωντανή τη Σερβία, 1-1 με τη Σλοβενία

Euro 2024: Ο Γιόβιτς με buzzer beater κράτησε ζωντανή τη Σερβία, 1-1 με τη Σλοβενία Φωτογραφία: EPA/ ANNA SZILAGYI
Με γκολ στο 5ο λεπτό των καθυστερήσεων, η Σερβία ισοφάρισε τη Σλοβενία (1-1) στο Euro 2024.

Ο Λούκα Γιόβιτς κράτησε ζωντανή τη Σερβία στο Euro 2024, χάρη στο γκολ που πέτυχε στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων, ισοφαρίζοντας τη Σλοβενία (1-1), στο ματς για τη δεύτερη αγωνιστική του τρίτου ομίλου στο Euro 2024.

Οι Σλοβένοι είχαν προηγηθεί στο 69ο λεπτό με γκολ του Κάρνιτσνικ, στο ματς που έγινε στο Allianz Arena του Μονάχου. Όμως, στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων η Σερβία κέρδισε κόρνερ και με κεφαλιά ο Γιόβιτς πέτυχε το «buzzer beater».

Αυτός ήταν ο πρώτος βαθμός των Σέρβων στη διοργάνωση, μετά την ήττα από την Αγγλία στη διοργάνωση. Όσο για τους Σλοβένους, αυτή ήταν η δεύτερη ισοπαλία στο Euro 2024 (1-1 με τη Δανία στην πρεμιέρα).

Το ματς είχε και ελληνικό ενδιαφέρον. Με τους Σλοβένους ξεκίνησαν βασικοί οι παίκτες του Παναθηναϊκού Τσέριν και Σπόραρ, ενώ για τη Σερβία στο αρχικό σχήμα επιλέχθηκαν οι Α. Ζίβκοβιτς (ΠΑΟΚ), Μλαντένοβιτς (Παναθηναϊκός), ο οποίος αντικαταστάθηκε στο ημίχρονο από τον Γκατσίνοβιτς της ΑΕΚ.

ΣΛΟΒΕΝΙΑ (Ματίας Κεκ): Όμπλακ, Κάρνιτσνικ, Ντρκούσιτς, Μπίγιολ, Γιάνζα, Στογιάνοβιτς (76΄ Βέρμπιτς), Τσέριν, Μλάκαρ (64΄ Στάνκοβιτς), Έλσνικ (90΄+1 Μπρέκαλο), Σπόραρ, Σέσκο (76΄ Βιπότινικ).

ΣΕΡΒΙΑ (Ντράγκαν Στοΐκοβιτς): Ραΐκοβιτς, Μιλένκοβιτς, Βελίκοβιτς, Πάβλοβιτς, Α. Ζίβκοβιτς (82΄ Μπιρμάντσεβιτς), Ίλιτς, Λούκιτς (64΄ Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς), Μλαντένοβιτς (46΄ Γκατσίνοβιτς), Τάντιτς (82΄ Σάμαρτζιτς), Βλάχοβιτς (64΄ Γιόβιτς), Μίτροβιτς.