Αθλητισμός

Με ψηφιακό εισιτήριο και στα γήπεδα του μπάσκετ από τον Σεπτέμβριο

Με ψηφιακό εισιτήριο και στα γήπεδα του μπάσκετ από τον Σεπτέμβριο Φωτογραφία: SOOC/ KONSTANTINOS TSAKALIDIS
Μετά τη Super League, το ψηφιακό εισιτήριο θα εφαρμοστεί και στους αγώνες του μπάσκετ, σε Basket League, Κύπελλο και διεθνείς διοργανώσεις.

Από τις 16 Σεπτεμβρίου οι αγώνες μπάσκετ θα διεξάγονται αποκλειστικά σε γήπεδα που διαθέτουν το νέο σύστημα ελέγχου εισιτηρίων και ταυτοποίησης φιλάθλων, όπως ισχύει σε ποδοσφαιρικές αναμετρήσεις στις οποίες συμμετέχουν ΠΑΕ της Super League.

Η νέα κοινή υπουργική απόφαση αφορά τους αγώνες μπάσκετ της Basket League, του Κυπέλλου Ελλάδας και των διεθνών διοργανώσεων στις οποίες γηπεδούχος είναι ΚΑΕ.

«Με το ξεκίνημα της νέας αγωνιστικού περιόδου όλοι οι φίλαθλοι θα ταυτοποιούν το απλό εισιτήριό τους, καθώς και το εισιτήριο διαρκείας τους, μέσω της εφαρμογής Gov.gr Wallet και θα εισέρχονται ψηφιακά στα κλειστά γυμναστήρια για τους αγώνες της Basket League, του Κυπέλλου και των διεθνών διοργανώσεων», αναφέρει η ανακοίνωση που εκδόθηκε.

Για να ταυτοποιήσουν ψηφιακά το εισιτήριό τους, οι πολίτες πρέπει να εγγραφούν στο Εθνικό Μητρώο Επικοινωνίας- στο emep.gov.gr- και να κατεβάσουν στο κινητό τους τηλέφωνο την εφαρμογή Gov.gr Wallet.

«Το πετυχημένο μοντέλο, που εφαρμόστηκε στη Super League με το ηλεκτρονικό εισιτήριο, επεκτείνεται και στη Basket League από τις 16 Σεπτεμβρίου», δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης ο οποίος σήμερα, μαζί με τον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρη Παπαστεργίου παρέδωσαν την ΚΥΑ στον γενικό διευθυντή του ΕΣΑΚΕ, Ευθύμη Ρεντζιά.

«Με αυτό το σύστημα ξέρουμε πλέον ποιος μπαίνει στο γήπεδο, το όνομά του, το τηλέφωνό του. Αυτό θα συμβάλει στην κοινή προσπάθεια που κάνουμε για την αντιμετώπιση της βίας», συμπλήρωσε.