Αθλητισμός

«Η αυγή δυο θρύλων»: Όταν ο Μέσι κρατούσε στην αγκαλιά του το μωρό Λαμίν Γιαμάλ

«Η αυγή δυο θρύλων»: Όταν ο Μέσι κρατούσε στην αγκαλιά του το μωρό Λαμίν Γιαμάλ
Η τυχαία φωτογραφία Λίονελ Μέσι με Γιαμάλ.

Όταν ο Τζόαν Μονφορτ τράβηξε φωτογραφίες του Λίονελ Μέσι με ένα μωρό για φιλανθρωπικό ημερολόγιο, πριν από σχεδόν 17 χρόνια, ήξερε ότι ο μακρυμάλλης τότε νεαρός θα τα κατάφερνε στο ποδόσφαιρο.

Δεν μπορούσε όμως να φανταστεί ότι θα το έκανε και το αγοράκι που κρατούσε στην αγκαλιά του.

Το μωρό στις φωτογραφίες - που έχουν γίνει viral - δεν είναι άλλο από τον Λαμίν Γιαμάλ τον 16χρονο Ισπανό, τον οποίο πολλοί συγκρίνουν με τα μεγαλύτερα ονόματα του ποδοσφαίρου.

Ο 16χρονος Γιαμάλ που παίζει στην Εθνική Ισπανίας, είναι ο νεότερος παίκτης όλων των εποχών στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα που διεξάγεται στη Γερμανία.

Η φωτογραφία που δημοσίευσε ο πατέρας του

Μία ξεχασμένη φωτογραφία από το 2007 την περασμένη εβδομάδα στο Instagram ήταν η αφορμή για να έρθει μοιραία η σύγκριση με τον Λίονελ Μέσι.

Ο φωτογράφος του Associated Press που τράβηξε τη φωτογραφία, είπε ότι η φωτογράφηση έγινε στα αποδυτήρια των επισκεπτών στο Camp Nou της Βαρκελώνης το φθινόπωρο του 2007, όταν ο Γιαμάλ ήταν μόλις λίγων μηνών.

Οι παίκτες της Μπαρτσελόνα πόζαραν με παιδιά και οικογένειές για ένα ημερολόγιο ως μέρος μιας ετήσιας φιλανθρωπικής δράσης από την τοπική εφημερίδα Diario Sport και τη UNICEF.

Ο φωτογράφος ήταν υπεύθυνος για τις φωτογραφίσεις, και έτσι συνέβη ο Μέσι να φωτογραφηθεί με την οικογένεια του Γιαμάλ. Η μητέρα του, η οποία κατάγεται από την Ισημερινή Γουινέα, βρίσκεται δίπλα στον Μέσι και το μωρό σε μία από τις φωτογραφίες.

«Φτιάξαμε το ημερολόγιο με τη βοήθεια της UNICEF. Έτσι, η UNICEF έκανε μια κλήρωση στη γειτονιά της Roca Fonda στο Mataró όπου έμενε η οικογένεια του Λαμίν. Εγγράφηκαν στην κλήρωση για να φωτογραφηθούν στο Camp Nou με έναν παίκτη της Μπάρτσα. Και κέρδισαν την κλήρωση», είπε ο φωτογράφος.

«Δεν ήταν εύκολη αποστολή», θυμάται, κυρίως επειδή ο Μέσι δεν ήταν σίγουρος πώς να αλληλεπιδράσει με το μωρό, το οποίο βρισκόταν σε μια πλαστική μπανιέρα για το γύρισμα.

«Ο Μέσι είναι ένας αρκετά εσωστρεφής τύπος, είναι ντροπαλός», είπε ο φωτογράφος.

«Έβγαινε από τα αποδυτήρια και ξαφνικά βρέθηκε σε ένα άλλο αποδυτήριο με μια πλαστική μπανιέρα γεμάτη νερό και ένα μωρό μέσα. Ήταν περίπλοκο. Στην αρχή δεν ήξερε καν πώς να τον κρατήσει».

Ο Μέσι ήταν τότε 20 ετών και θεωρούνταν ήδη μεγάλο ταλέντο.

Όπως ο Μέσι, ο Γιαμάλ έχει περάσει από τη διάσημη ακαδημία νέων της Βαρκελώνης, Λα Μασία.

Παρά την ηλικία του, ήταν ένας από τους καλύτερους παίκτες της Ισπανίας στο Euro 2024, όπου η ομάδα του θα παίξει με τη Γαλλία στους ημιτελικούς την Τρίτη.

Ο Γιαμάλ θα γίνει 17 ετών το Σάββατο, μια μέρα πριν τον τελικό στο Βερολίνο.

Ο φωτογράφος δεν είχε ιδέα ότι σε αυτές τις φωτογραφίες από το 2007, ήταν ο Γιαμάλ μέχρι που ένας φίλος του έστειλε μήνυμα καθώς άρχισαν να το κάνουν trend στο διαδίκτυο.