Αθλητισμός

ΑΕΚ - Παναθηναϊκός: Η ώρα και το κανάλι μετάδοσης του ντέρμπι

ΑΕΚ - Παναθηναϊκός: Η ώρα και το κανάλι μετάδοσης του ντέρμπι Φωτογραφία: Eurokinissi
Δύο μεγάλα ντέρμπι περιλαμβάνει το πρόγραμμα της 6ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Super League, καθώς ο πρωτοπόρος ΠΑΟΚ φιλοξενεί τον Άρη και η δεύτερη ΑΕΚ υποδέχεται τον Παναθηναϊκό.

Στη Νέα Φιλαδέλφεια, ΑΕΚ και Παναθηναϊκός τίθενται αντιμέτωποι με στόχο τη νίκη ώστε να μην απομακρυνθούν κι άλλο από την πρώτη θέση.

Η Ένωση έρχεται από την απρόσμενη απώλεια κόντρα στην Athens Kallithea FC ενώ το «τριφύλλι» ίσως έχει στο πίσω μέρος του μυαλού και την πρεμιέρα του στο League Stage του UEFA Conference League, καθώς θα πάει στη Βοσνία/Ερζεγοβίνη για το ματς με την Μπόρατς Μπάνια Λούκα.

Έναν Παναθηναϊκό που θα συνεχίσει να βελτιώνεται και να εξελίσσεται πάνω στις βάσεις που έχει βάλει ήδη, με μεγαλύτερη εμπιστοσύνη κι αυτοπεποίθηση, ιδιαίτερα στην επίθεση, περιμένει να δει ο Ντιέγκο Αλόνσο στο μεγάλο παιχνίδι με την ΑΕΚ στην «OPAP Arena», για την 6η αγωνιστική της Super League.

«Τα ντέρμπι είναι πάντα ντέρμπι. Ολα αυτά τα παιχνίδια είναι σημαντικά. Περιμένω έναν αγώνα με μεγάλη ένταση και γνωρίζοντας καλά τον Ματίας Αλμέιδα από το Μεξικό, ξέρω τι πρέπει να περιμένω από την ΑΕΚ στον συγκεκριμένο αγώνα. Ξέρω ότι πάνω απ’ όλα περιμένω έναν αγώνα με μεγάλη ένταση και γνωρίζω ότι σε όλο τον αγωνιστικό χώρο θα υπάρχει παιχνίδι ένας εναντίον ενός, αναμένω έναν δύσκολο αγώνα. Σεβόμαστε την ομάδα της ΑΕΚ, αλλά ξέρουμε τι είναι αυτό που πρέπει να κάνουμε εμείς. Να δώσουμε το 100% για να μπορέσουμε να κερδίσουμε τους τρεις βαθμούς» δήλωσε σε συνέντευξη στην Cosmote TV.

Στην προηγούμενη αγωνιστική της Super League, o Παναθηναϊκός νίκησε τον Πανσερραϊκό με 3-1 χάρη στον Τζούρισιτς. Απεναντίας, η ΑΕΚ «κόλλησε» στο μηδέν κόντρα στην Athens Καλλιθέα (0-0) και έτσι υποχώρησε στην κατάταξη.

Διαιτητής της αναμέτρησης ανάμεσα στην ΑΕΚ και στον Παναθηναϊκό έχει οριστεί ο Σάσα Στέγκεμαν από τη Γερμανία, με βοηθούς τους συμπατριώτες του, Κρίστιαν Γκίτελμαν και Κρίστοφ Γκουνς. Ακόμα, τέταρτος διαιτητής θα είναι ο Ιωάννης Παπαδόπουλος και στο VAR θα βρίσκονται οι Γκίντο Βίνκμαν από τη Γερμανία και Ανδρέας Φωτόπουλος.

Η σέντρα του ντέρμπι ανάμεσα στην ΑΕΚ και στον Παναθηναϊκό έχει προγραμματιστεί για τις 21:30 και το παιχνίδι θα μεταδοθεί σε απευθείας σύνδεση με το γήπεδο της «OPAP Arena» στη Νέα Φιλαδέλφεια μέσα από τη συχνότητα του COSMOTE SPORTS 1 HD.